"Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi, pritisci rastu sve brže"

02.03.2022

11:22

0

Vulin se osvrnuo na pritiske koji se iz zemlje i iz inostranstva vrše na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uvede sankcije Rusiji i da se ne kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima

"Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi, pritisci rastu sve brže"
Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin - Copyright Profimedia

Pritisci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da napusti vojnu neutralnost i uvede sankcije Rusiji rastu brže nego što bilo ko može da zamisli, izjavio je danas ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

- To što Vučić ima hrabrosti i da se suprotstavi i da izdrži, ne znači da pritisaka nema i da bi bilo ko drugi mogao da ih izdrži, ne znam ni koliko će on izdržati pre nego ga izda zdravlje ili neki članovi Vlade Srbije i stranke koje je stvorio, ko bude prvi - naveo je Vulin.

Smatra da su Srbi jedan od poslednjih slobodnih naroda u Evropi.

- Da Srbija uvede sankcije Rusiji ništa bitno se ne bi promenilo, ali sile NATO pakta ne traže uvođenje sankcija Rusiji zato što će to nešto promeniti, već zato što će to pokazati da poslednji slobodni narod u Evropi nije više slobodan i da je njegov vođa slomljen.

Dodao je da je samo "veliki imaju prava na interese".

- Aleksandar Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi koji brine o svom narodu, ali i o zaboravljenim vrednostima morala i zahvalnosti, Srbi bi rekli, Vučić ima obraza. Zato Vučića toliko lome da pokažu da nema slobode za male, i da samo veliki imaju prava na interese i prijatelje.

- Ne znam da li će uspeti da slome SNS i da ne kandiduju Vučića za predsednika Srbije, ali znam da koliko bude Vučića u politici Srbije, toliko će biti slobodne Srbije - izjavio je Vulin, komentarišući pritiske koji se iz zemlje i iz inostranstva vrše na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uvede sankcije Rusiji i da se ne kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike