"Očekujem nekoliko političkih zamki za Srbiju": Vučićeva mudra odluka na sastanku sa predstavnicima EU!

02.03.2022

17:36

0

On je naveo da je ovo tek početak i da će pritisci na našu zemlju biti ogromni u narednom periodu, te da ćemo prisustvovati potpunom rušenju međunarodnog poretka

"Očekujem nekoliko političkih zamki za Srbiju": Vučićeva mudra odluka na sastanku sa predstavnicima EU!
Tan2022-3-1_115124386_2 - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u toku obraćanja narodu pomenuo i razgovor sa visokim predstavnicima EU, te se tom prilikom zahvalio na korektnosti i tome što su želeli da ga saslušaju.

Istakao je da javno mnjenje zapadnih zemalja traži najoštriju osudu.

- Srbija se danas na sednici UN pridružila osudama sukoba u Ukrajini. Mi smo rekli da to nije prvi napad na teritoriji Evrope, mi to nismo mogli ni smeli zbog istorije da prećutimo. U tekstu se ne pominju bilo kakve sankcije, ali svakako sa naše strane je veoma važno da osudimo urušavanje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje - kaže Vučić.

Printscreen RTS
 

On je naveo da je ovo tek početak i da će pritisci na našu zemlju biti ogromni u narednom periodu, te da ćemo prisustvovati potpunom rušenju međunarodnog poretka.

- Jutros u 6.38 sam završio razgovore sa evropskim i svetskim zvaničnicima. Očekujem da u narednom periodu da ima nekoliko političkih zamki za Srbiju. Videli ste da neki ljudi u regionu rade sve da bi srušili Srbiju. Videli ste da su Albanci uputili zahtev da postanu članica NATO-a, i da su dobili podršku Turske. Mogu da predvidim da će neka od sledećih inicijativa biti isključenje Rusije iz UN. Već vidim inicijative u određenim zemljama - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike