STRAŠNO: Dok besne sukobi u Ukrajini Šolak ratuje protiv Srbije!

27.02.2022

12:51

0

Dragan Šolak je iskoristio rat u Ukrajini da povede svoj rat protiv Srbije!

STRAŠNO: Dok besne sukobi u Ukrajini Šolak ratuje protiv Srbije!
Dragan Šolak - Copyright Printscreen/YouTube/N1

Mediji u vlasništvu tajkunske Junajted grupe već danima vode žestoku ofanzivu protiv srpske države i srpskih vlasti zbog toga što su odbili da uvedu sankcije Rusije, a veliki gazda Šolak nastavlja da plaća promotivne tekstove u britanskoj štampi u kojima kao zver puštena s lanca kidiše na predsednika Aleksandra Vučića.

Lažni “slobodni, nezavisni mediji”, zapravo tajkunski propagandni bilteni N1, Nova, Njuzmaks i Danas rafalnom paljbom pucaju na predsednika Vučića i Vladu Srbije jer su oni, uprkos nikad većim najbrutalnijim pritiscima, zauzeli principijelan stav - podrška integritetu Ukrajine, ne uvodimo sankcije Rusiji. 

Iz dana u dan tajkunski “mediji” prozivaju sopstvenu državu zašto nije proglasila neprijateljstvo sa bratskom Rusijom i traže od EU da nas zbog toga kazni, samo imaju jedan ne baš mali problem: svako ozbiljan iz Srbije, svaki stručnjak za međunarodne odnose koga su kontaktirali, zapravo je hvalio predsednika Vučića zbog stava o Ukrajini! 

Danima se iz petnih žila upinju Šolakovi urednici i voditelji da nađu nekoga relevantnog ko će da kritikuje državni stav koji je predsednik utvrdio i saopštio, ali dok navaljuju na sagovornike da kažu ono što odgovara njihovom gazdi, samo ispadaju smešni. 

“Selo gori, baba se češlja”

Ceo svet drhti u strahu od opšteg rata, Srbija uspešno odoleva brutalnim pritiscima, a za to vreme Dragan Šolak troši silne pare da bi se u britanskim medijima divio sopstvenoj slici i pljuvao državu u kojoj je rođen 

Predsednica Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić, profesor političkih nauka Dejan Jović, ekspert Instituta za međunarodnu politiku i privredu Vladimir Trapara i karijerni diplomata Branka Latinović jednoglasni su u izjavama da su zaključci države Srbije o Ukrajini najbolji mogući, da je svaka reč na mestu, da je uvođenje sankcija Rusiji prosto isključeno, kao i da je zauzet odmeren mudar stav. 

Džaba su se N1, Njuzmaks i ostali trudili da nađu nekoga ozbiljnog ko bi pljuvao Srbiju, jedini koji su im izašli u susret su “kolumnista Peščanika” iz Beograda, “vojni analitičar” iz Zagreba i neki anonimni “američki profesor”. Plus citiranje izjave sa Tvitera neizbežne Viole Fon Kramon. Da nije tužno, bilo bi smešno!

A šta za to vreme radi veliki gazda Dragan Šolak? Po principu “selo gori, baba se češlja”, dok u Ukrajini besni pravi rat, a njegovi plaćenici u Srbiji bezuspešno ratuju protiv sopstvene države, Šolak za sebe plaća skupoceni marketing u medijima u Velikoj Britaniji!

Najnoviji u nizu PR tekstova po britanskim novinama u slavu Dragana Šolaka objavio je list Tajms, u vlasništvu takođe medijskog tajkuna Ruperta Mardoka, gde je gazda Junajted grupe sebe proglasio za najveću žrtvu u Srbiji i po ko zna koji put zverski kidisao na predsednika Vučića.

Pritom, suprotno svim pravilima novinarske profesije, novinar Tajmsa uopšte nije objavio stav “druge stane”, bilo kakvo mišljenje suprotno Šolakovom, već je naprotiv samo uzeo izjave ljudi koji su na Šolakovom platnom spisku. 

Uz sve je, naravno, objavljena velika fotografija dobro raspoloženog Dragana Šolaka - omiljeni hobi bahatog tajkuna je pred starost postalo to da se divi sopstvenoj slici po belosvetskim novinama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike