Demokratski front: Jeftino i prizemno politikantsko delovanje medija u vlasništvu Dragana Ðilasa i Dragana Šolaka

16.02.2022

16:23

0

Medijski centar DF-a na kraju ističe da će Demokratski front najverovatnije podneti tužbu protiv Nove M

Demokratski front: Jeftino i prizemno politikantsko delovanje medija u vlasništvu Dragana Ðilasa i Dragana Šolaka
knežević đilas šolak - Copyright 24sedam

Demokratski front je najoštrije osudio, kako kažu, jeftino i prizemno politikantsko delovanje medija u vlasništvu Dragana Ðilasa i Dragana Šolaka koji se emituju i u Crnoj Gori, zbog načina na koji su prenosili informacije o dodeli priznanja, Orden srpske zastave prvog stepena za doprinos boljim odnosima Crne Gore i Srbije, predsedniku DNP CG, Milanu Kneževiću.

Iz DF-a su poručili da je Ðilasova i Šolakova Nova M prizemnim odnosom prema jednom od lidera Demokratskog fronta pokazala istovremeno i nepoštovanje prema Srbiji i njenim najvišim državnim priznanjima, i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što i priliči, kako navode, ličnosti Ðilasa, i njemu sličnima u zajedničkoj politici vređanja temeljnih vrednosti države u kojoj žive.

- Nova M sinoć je nevaspitano i politički tendenciozno, s pokušajem jeftine diskreditacije, prekršila etički kodeks i postojeća pravila medijskog ponašanja etiketirajući Kneževića neprimerenim i nekulturnim potpisom", navodi se u saopštenju i ističe:

- Time se Nova M spustila tamo gde joj je i mesto, na nivo kolokvijalnog i sračunatog etiketiranja u cilju diskreditovanja javnih ličnosti, što ne dolikuje ozbiljnoj medijskoj kući, među koje se Nova M svakako ni po kom osnovu i ne može svrstati.

Nadležne institucije i pojedinci iz Crne Gore nisu promptno, a ni uopšte reagovali makar po reciprocitetu, poručuju iz DF-a.

- Ovde posebno imamo u vidu resornu Agenciju za elektronske medije, koja se ponaša po narudžbi, i svom ''kreativnom tumačenju'' pravila medijske kulture. Sve ovo dovoljno govori o dvostrukim aršinima, navijačkoj medijskoj politici i selektivnom odlučivanju Agencije za elektronske medije u sličnim slučajevima, uz naklonost prema jednima, ili prećutkivanja kad su drugi u pitanju, što je za svaku osudu i indignaciju, navode iz DF-a.

Stoga, kažu, otvorenim ostaje krucijalno pitanje: da li će dotična Agencija, makar sa velikim zakašnjenjem, postupiti u skladu sa zakonskim odredbama tako što će ugasiti emisije Nove M, isto kao što je trkački učinila kad je, na primer, reč o Happy TV.

Medijski centar DF-a na kraju ističe da će Demokratski front najverovatnije podnijeti tužbu protiv Nove M, njenog nevaspitanog i providnog pokušaja nanošenja uvreda afirmisanim ličnostima iz crnogorske politike u korist vlasnika Nove M iz Srbije, koji su istovremeno pokušali da se narugaju i svojoj matičnoj državi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike