Petković: Ponošu NATO predsedničkom kandidatu smeta Srpska lista, kao bedem odbrane naših nacionalnih interesa na KiM

18.02.2022

15:12

0

"Jedno je sigurno, da Ponoša neće ni Srbi sa KiM, a ni naš narod u celini"

Petković:  Ponošu NATO predsedničkom kandidatu smeta Srpska lista, kao bedem odbrane naših nacionalnih interesa na KiM
arhiva - Copyright M.M./ B.P./ATAImages

Član Predsedništva SNS Petar Petković ocenio je danas da je budući predsednički kandidat koalicije oko SSP-a Zdravko Ponoš, izjavom da čelnici Srpske liste (SL) nisu predstavnici srpskog naroda na KiM, već vlasti u Beogradu, napao predstavnike srpskog naroda i SL u pokrajini kao da mu je izjavu lično diktirao Aljbin Kurti.

Petković je u pisanoj izjavi istakao da Ponoš nema nikakvu podršku srpskog naroda na KiM.

- Ponoš se iz udobnosti Beograda drznuo da napadne one koji decenijama dele sudbinu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, zbog čega za Srpsku listu na svakim izborima glasa više od 90 odsto Srba sa KiM, naveo je Petković.

Dodao je da ga ne čudi da Ponošu, kojeg je nazvao "NATO predsedničkim kandidatom", smeta Srpska lista kao bedem odbrane naših nacionalnih interesa na KiM, jer uživa podršku naroda, Vlade Srbije  ipredsednika Aleksandra Vučića, dok Ponoša, kaže, jedino podržavaju Aljbin Kurti i zapadne ambasade.

- Zato pitam Zdravka Ponoša zbog čega ga tokom njegove ekskurzije po Prizrenu i Prištini nije dočekao nijedan jedini Srbin sa KiM? Kakva je to protivusluga zbog koje je Kurti pustio Ponoša da šeta i slika se po opustošenim srpskim gradovima, a da ni reč ne kaze o patnjama srpskog naroda?, naveo je Petković.

Upitao je i zbog čega Ponoš nije pomenuo nijedan incident prema srpskom narodu na KiM, zbog čega ne sme da pomene ni Srećka Sofronijevića, ni Nikolu Perića, ni Dragicu Gašić ni Ranka Bacića, kao ni stotine hiljada proteranih Srba sa KiM.

- Na ova pitanja srpskom narodu duguje odgovore Zdravko Ponoš. A, odgovori se sami nameću, a zna ih dobro i njegov gazda Dragan Ðilas, koji je, takođe, usred Vašingtona napadao i kriminalizovao srpski narod, nakon čega su usledili i novi napadi na Srbe iz Prištine, naveo je Petković.

Dodao je da to što Ponoš daje sebi za pravo da govori ko ima podršku naroda, a ko ne, najbolje pokazuje "šta ga žulja".

- Jedno je sigurno, da Ponoša neće ni Srbi sa KiM, a ni naš narod u celini, uveren je Petković.

Ponoš je jutros, gostujući na Novoj S, rekao da je 15. februara na Kosovu obišao crkve i manastire, gde je razgovarao sa predstavnicima srpskog naroda, a da se nije sastao sa čelnicima Srpske liste, jer, kako kaže, oni nisu predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, već predstavnici vlasti u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike