Opozicija opet napada Republiku Srpsku: Ponoš poručio Srbima da im je glavni grad Sarajevo, Đilasova televizija traži sankcije za Dodika

18.02.2022

10:56

0

Autor: 24sedam

Ovakave izjave ne čude s obzirom da se zna Ponoševa bliskost sa NATO paktom

Opozicija opet napada Republiku Srpsku: Ponoš poručio Srbima da im je glavni grad Sarajevo, Đilasova televizija traži sankcije za Dodika
Ponoš Đilas - Copyright ATAImages/Amir Hamzagic/A.A.

Posle napada Dragana Đilasa na Srbe iz Republike Srpske, istim koracima nastavlja i njegov kandidat Zdravko Ponoš. On je nedavno našim sunarodnicima sa leve obale Drine poručio da im je glavni grad Sarajevo.

Ovakave izjave ne čude s obzirom da se zna Ponoševa bliskost sa NATO paktom i napadom tog vojnog saveza na Republiku Srpsku 1995. godine. U tom smislu, moglo bi se reći da ono što NATO nije uspeo da uradi raketama, sada kandidat opozicije pokušava političkim sredstvima.

 

 

Za to vreme Ponošev mentor Dragan Đilas preko svoje televizije nastavlja kampanju protiv srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika. Naime, televizija N1 zdušno podržava činjenicu da se od Evropskog parlamenta zahteva da se Dodiku uvedu sankcije. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Informativac (@informativac)

 

Oni su juče u program uključili reportera iz Sarajeva, koji je veoma negativno govorio o Dodiku, a onda je rekao kako je većina političara za to da se preispita sama pozicija Dodika kao člana Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Podsetimo, ovo je samo jedan u nizu Đilasovih napada na Srbe iz Republike Srpske. On je pre samo nekoliko dana tražio da se državljanima Srbije koji žive u RS ukine pravo glasa, dok se njegov kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković smejao na neumesne komentare reditelja Gorana Markovića da bi spomenik Stefanu Nemanji trebalo “preseliti u Marinkovu baru ili Borču”. 

Opozicija je time pokazala da im pored Srba iz RS smetaju i svi oni koji ne žive u krugu dvojke i, po njihovom mišljenju, ne spadaju u drugosrbijansku “elitu”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike