Ko sve stoji iza liste "Aleksandar Vučić"? Premijerka među prvima, doktori, sportisti, ugledni građani...

17.02.2022

14:31

0

Izbori se održavaju 3. aprila 2022. godine

Ko sve stoji iza liste "Aleksandar Vučić"? Premijerka među prvima, doktori, sportisti, ugledni građani...
Tan2022-2-15_21466411_1 - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore, koju je danas proglasila Republička izborna komisija, predvodi direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić, a prva mesta na listi zauzele su istaknute ličnosti u javnom životu, poznati naučnici, lekari, umetnici.

Među poznatim imenima koji su zauzeli najbolje pozicije, odnosno nalaze se u prvih deset su glumac Lazar Ristovski, stonoteniserka Branislava Perić Ranković, violinista Jovan Kulundžija, molekularni biolog Jelena Begović, glumac Lepomir Ivković, operski umetnik Jadranka Jovanović...

Tanjug/Zoran Žestić
 

Prva među funkcionerima naprednjaka na listi je potpredsednica SNS i premijerka Ana Brnabić, koja je na visokom 14. mestu na listi, a odmah iza nje je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Na listi su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na visokom 17.mestu, ali i gradonačelnik Zoran Radojičić na 30. mestu.

Nedavno izabrana potpredsednica SNS Nevena Ðurić nalazi se na 18. mestu, a mogućnost da ponovo bude šef naprednjaka u skupštini imaće Aleksandar Martinović, koji je odmah iza nje na listi.

Visoka mesta zauzimaju i poslanici iz bivšeg saziva Vladimir Ðukanović, Sandra Božić, Vladimir Orlić, Jelena Žarić Kovačević, Milenko Jovanov, a tu su i Milovan Drecun, Biljana Pantić Pilja i Marijan Rističević.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Mogućnost da ponovo diskutuju u parlamentu, imajući u vidu poziciju na listi, verovatno će imati i Lav Grigorije Pajkić, Nebojša Bakarec, Aleksandra Tomić, Aleksandar Mirković, Marko Atlagić, Uglješa Mrdić...

Veliku šansu da bude deo poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije ima i javnosti dobro poznata doktorka Nada Macura.

Od ministara na listi su koalicioni partneri naprednjaka Nenad Popović (SNP) i Tatjana Matić (SDPS) i Milan Krkobabić (PUPS).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike