Za njega su srpska sela - selendre: Vladeta Janković javno rekao šta misli o Srbiji "van kruga dvojke" (VIDEO)

09.02.2022

18:03

0

Još 2018. godine, gostujući u jednoj emisiji, jasno je rekao šta misli o Srbiji van užeg centra Beograda

Za njega su srpska sela - selendre: Vladeta Janković javno rekao šta misli o Srbiji "van kruga dvojke" (VIDEO)
kzn_kandidati_ujedinjene_srbije_02022022_00020 - Copyright M.M./ATAImages

Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika koalicije okupljene oko Dragana Đilasa, naišao je na mnogobrojne osude zbog nipodaštavanja građana, te podrške koju je dao reditelju Goranu Markoviću kada je ovaj izjavio da bi grandiozni spomenik Stefanu Nemanji izmestio u Marinkovu baru ili Borču, smatrajući, valjda, da ne zaslužuju bolje od onoga što bi on uklonio iz "kruga dvojke".

Vladeta Janković, slušajući Markovića, smeškao se, podržavajući tu ideju, pokazujući time da stanovnici Marinkove bare ili Borče od njega kao gradonačelnika ne bi mogli da očekuju da brine o njima, jer oni ništa bolje od "uklonjenog spomenika" i ne zavređuju.

Da ovo nije nikakva slučajnost, pokazuju zapravo njegovi raniji istupi u javnosti koji obiluju nipodaštavanjem Srbije "van kruga dvojke".

Tako je još 2018. godine, gostujući u jednoj emisiji, kada je govorio o počecima upliva u politiku devedesetih godina, jasno rekao šta misli o Srbiji van užeg centra Beograda.

- Putovali smo, nema selendre u Srbiji koju nismo obišli... - rekao je tada Janković, nipodaštavajući tako žitelje svih tih mesta.

Očigledno je da situacija sa Marinkovom barom i Borčom, zapravo, nije slučajnost niti eksces, već čvrst i nepromenjen stav Đilasovog kandidata za gradonačelnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike