Ponovo pometnja u opoziciji, Bakić-Janković već u klinču

01.02.2022

12:40

0

Kaže da ta koalicija želi sa svim opozicionim listama da napravi dogovor da ona lista koja osvoji najviše glasova predloži kandidata za gradonačelnika

Ponovo pometnja u opoziciji, Bakić-Janković već u klinču
ekoloski_ustanak_21012022_0004 - Copyright M.M./ATAImages

Arhitekta Dragoljub Bakić, član Ekološkog ustanka i koalicije "Moramo" prinuđen je bio da reaguje zbog činjenice da je njegova ponuda da pomogne kandidatu za gradonačelnika dela opozicije koju čine SSP, DS, PSG i Narodna stranka, Vladeti Jankoviću, kako kaže, zloupotrebljena. 

Problem je nastao, po svemu sudeći, jer su mediji bliski koaliciji oko SSP pokušali da predstave da se Bakić, iako pripada drugoj koaliciji, nudi Đilasu i njegovom kandidatu za gradonačelnika Jankoviću.

Naime, Bakić kaže da je tačno da je rekao da bi pomogao Jankoviću ako bi postao gradonačelnik, ali kao što bi, kaže, pomogao svakom čoveku koji pokaže iskreno želju da uredi grad.

"Vladeta je kao svoj program za Begrad izneo sve moje stavove za uređenje Beograda, kao da sam mu ja pisao. Pa kako da ne pomognem ako su to već moje ideje, pre svega urbanističke projekte. Ja sam profesionalac 60 godina u ovoj branši, a moja profesionalnost prevazilazi bilo kakvo politikanstvo", rekao je Bakić.

Ipak, podseća da je on član Ekološkog pokreta i koalicije "Moramo", koji, kako je rekao, ima svoj tim za Beograd koji predvodi Dobrica Veselinović.

Kaže da ta koalicija želi sa svim opozicionim listama da napravi dogovor da ona lista koja osvoji najviše glasova predloži kandidata za gradonačelnika.

"Duboko verujem da moja želja da pomognemo i jeste veličina naše koalicije ''Moramo'' jer smo spremni da pružimo ruku svakome. Nekorektno je da u kampanji se to izvrće i navlači na jednu političku stranu", rekao je Bakić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike