Sramno: Vladeta Janković prihvatio kandidaturu za gradonačelnika, a već uvredio Beograđane

01.02.2022

09:09

0

I pre nego što je potvrdio svoju kandidaturu Janković je dobio podršku od nekih opozicionih krugova, ali čula su se i osporavanja

Sramno: Vladeta Janković prihvatio kandidaturu za gradonačelnika, a već uvredio Beograđane
vladeta_jankovic_25062021_0008 - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Bivši diplomata i profesor Filološkog fakulteta u penziji Vladeta Janković odlučio je sinoć da prihvati ponudu dela opozicije i bude nosilac liste za beogradske izbore i kandidat za gradonačelnika Beograda.

To je potvrđeno u zajedničkom saopštenju SSP, Narodne stranke, DS, Pokreta slobodnih građana, Pokreta slobodna Srbija, Pokreta za preokret, Sindikata Sloga i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara.

Najavili su da će predstavljanje “zajedničkog fronta opozicije i nestranačkih ličnosti” na predstojećim izborima biti održano u sredu, 2. februara, u Beogradu.

I pre nego što je potvrdio svoju kandidaturu Janković je dobio podršku od nekih opozicionih krugova, kao i vladike Grigorije, akademika Ljubomir Simović, ali čula su se i osporavanja, takođe iz opozicionih krugova.

Bivši predsednik DS i Srbije, a sada lider SDS Boris Tadić nedavno je podsetio na Jankovićevu podršku Crvenim beretkama, odnosno pomenuo je da je stajao iza štrajka Crvenih beretki kod Sava centra, što je, kako je rekao, besramno.

Tadić se u jednoj emisiji saglasio sa Ivicom Dačićem da je nelogično da Jankovića sada kandiduju stranke koje su nasleđe DS, ali je dodao i da je to “logika naše političke kulture”.

Radomir Lazović iz "Ne davimo Beograd" nazvao je Vladetu Jankovića starim i konzervativnim za funkciju gradonačelnika.

Vladeta Janković navukao je i gnev dela javnosti kada se nedavno, gostujući u televizijskoj emisiji sa rediteljem Goranom Markovićem, koji je nedavno pretio streljanjem predsedniku Srbije, smejao dok je Marković praktično vređao pojedine žitelje prestonice. 

Naime, Marković je u želji da izvređa predsednika Srbije i spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu rekao da bi monument preselio u Marinkovu baru, jer mu je tamo mesto. Na pitanje voditeljke zašto baš u Marinkovu baru, Marković je dodao da može i u Borču, želeći valjda da time kaže kako žitelji tih delova Beograda zaslužuju ono što on smatra lošim i nepoželjnim.

I dok je Marković iznosio uvrede na račun Beograđana, Vladeta Janković, sada Đilasov kandidat za gradonačelnika podrugljivo se smeškao, podržavajući time sve što je Marković izgovorio.

Usledile su brojne kritike na račun ovakvog ponašanja osobe koja pretenduje da predstavlja i zastupa interese svih žitelja ovog grada. Tokom same emisije jedan od gledalaca reagovao je na ove reči i ovakvo ponašanje, a na mrežama su iznete osude na račun kandidata za gradonačelnika.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike