Adil: Markovićevo i Jankovićevo vređanje Beograđana je fašizam, ja ovakvoj "eliti" sigurno neću dati glas

04.02.2022

17:18

0

Autor: 24sedam

Unizio je sve nas koji nismo od bake ili tetke nasledili stan u krugu dvojke, rekao je pevač komentarišući izjavu reditelja

Adil: Markovićevo i Jankovićevo vređanje Beograđana je fašizam, ja ovakvoj "eliti" sigurno neću dati glas
Adil Goran Marković - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Popularni pevač Adil Maksutović podelio je na svom Instagram profilu snimak gostovanja reditelja Gorana Markovića i kandidata dela opozicije za gradonačelnika Beograda Vladete Jankovića, na kojem reditelj govori kako bi premestio spomenik Stefanu Nemanji u Marinkovu Baru ili Borču.

- Na ovom video klipu možete čuti kako proslavljeni jugoslovenski reditelj, Goran Marković, otvoreno vređa sve ljude koji žive u prigradskim naseljima. U mojoj percepciji, jedno od tumačenja njegovog izlaganja značilo bi sledeće: “Toliko je ružan onaj spomenik Stefanu Nemanji, da bi prvom prilikom trebalo da ga premestimo u Marinkovu baru ili u neko drugo preružno beogradsko naselje tipa Ovča, Borča Krnjača...” Pored toga što je uvredio sve nas koji živimo u Borči, Ovči, Kotežu, Krnjači i Marinkovoj bari, on je indirektno uvredio sve građane koji nisu iz elitnih delova Beograda... Unizio je sve nas koji nismo od bake ili tetke nasledili stan u krugu dvojke sa plafonom visine 3,5m... Iskompleksirao je ljude koji nisu u mogućnosti da kupe stan na Vračaru po ceni od 3000 evra/m2... niti su u prilici da plaćaju rentu 600-1000 evra mesečno... Pljunuo je na poštene i vredne ljude koji jedva sastavljaju kraj s krajem kako bi izgurali mesec, pa im je jedina opcija bila da žive na periferiji gde je stanarina jeftinija – napisao je Adil i poručio kvazi-eliti iz kruga dvojke:

 

 

- Možda za vašu ekipu dve glave nije ništa... (malo bolji ručak u kafani što se kaže...) ali čisto da budete obavešteni da neki ljudi jedva sakupe 200 evra za kiriju u Borči... Takvih je mnogo, a izbori se bliže...

Prevač se obratio i svim građanima beogradskih naselja koje liberalna samozvana elita smatra manje vrednim.

Poštovane komšije, svi vi koji živite i u Sremčici, Železniku, Obrenovcu, Mladenovcu, Zemun Polju, Sopotu, Ledinama, Surčinu, Višnjici, Žarkovu, Rušnju, Batajnici, Kumodražu, Medaku, Miljakovcu, Rakovici, Resniku, Mirijevu, Kaluđerici, Vinči, Boleču, Ritopeku, Leštanima i ostalim "ljakse" naseljima - zar ovakvi likovi da nam kroje sudbinu – zapitao je  Maksutović.

Rasizam kruga dvojke

On se osvrnuo i na nešto za šta kvazi-elita često optužuje patriote, a ustvari je tome veoma sklona – rasizmu.

- Drugi razlog zbog kojeg se javno obraćam je veoma zabrinjavajuć. Siguran sam da je pomenuti "gospodin" namerno spomenuo baš ta dva naselja. "Marinkova bara" je beogradsko naselje u kome decenijama žive uglavnom Romi... U Borči takodje živi izuzetno veliki broj Roma... Bojim se da je suštinski Mr. Reditelj želeo da kaže: "Aleksandre VučIću, spomenik ti je takav ciganluk po izgledu, da bi trebalo da ga prebaciš u neku ciganmalu". Cinično, perfidno, neukusno, maliciozno, fašistički... Akademsko-kafanskim jezikom rečeno: Latentno rasistička i transparentno džukačka izjava gospodina Gorana Markovića... A onda ide demanti tipa: "Aloooo štaaa priiičaaaaš ti druže? Pa Cigani su moja braća!!!! Okumio sam se sa njima! Brdo para sam dao na tamburaše... jeo sam kod njih u kući! Nisam ni pomislio na to!" -Jesi jesi... Mogao si reći: Premestićemo spomenik na Dušanovac, ali nisi – napisao je pevač.

Dok Marković vređa Beograđane, Janković se grohotom smeje

Maksutović je istakao i sramotno ponašanje voditeljke Olje Bećković i Vladete Jankovića.

- Bruka i sramota bi bila samo njegova, da nije bilo poražavajućih reakcija svih ostalih u studiju. Gospođa Bećković se smeška, a budući kandidat za gradonačelnika Beograda se grohotom smeje... A najveći apsurd je činjenica da je taj čovek proglašen za ličnost godine... Možda u Nemačkoj 1941 godine... - napisao je Adil i poručio svojim sugrađanima:

Spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu ATAImages/Borislav Ždrinja/ZIPA PHOTO
 

Beograđani, mnogo toga mora da se promeni u ovom gradu, ali na bolje. Ne znam za vas, ali ja ovakvoj "eliti", sigurno neću dati svoj glas na predstojećim gradskim izborima!

Podsetimo, Goran Marković je, gostujući u “Utisku nedelje”, u želji da izvređa predsednika Srbije i spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu rekao da bi monument preselio u Marinkovu baru, jer mu je tamo mesto. Na pitanje voditeljke zašto baš u Marinkovu baru, Marković je dodao da može i u Borču, želeći valjda da time kaže kako žitelji tih delova Beograda zaslužuju ono što on smatra lošim i nepoželjnim.

I dok je Marković iznosio uvrede na račun Beograđana, Vladeta Janković, sada Đilasov kandidat za gradonačelnika podrugljivo se smeškao, podržavajući time sve što je Marković izgovorio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike