Opština Gračanica: Međunarodne institucije da reaguju, a Kfor da zaštiti stanovništvo

13.01.2022

12:48

0

Zaposlene u Opštini, ali i celokupno stanovništvo na teritoriji Gračanice, veoma je uznemirila vest o "najnovijem teroru kosovskih specijalaca"

Opština Gračanica: Međunarodne institucije da reaguju, a Kfor da zaštiti stanovništvo
opstina gracanica kosovo onlajn - Copyright Kosovo onlajn

Rukovodstvo Opštine Gračanica, na čelu sa predsednicom Opštine Ljiljanom Šubarić, najoštrije osuđuje brutalni napad specijalne jedinice ROSU u opštinsku zgradu, podsećajući da su specijalci bili pod punom ratnom opremom, naoružani dugim cevima i fantomkama.

"Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da, bez obrazloženja i zvaničnog naloga suda, specijalci upadaju u opštinsku zgradu brutalno demonstrirajući silu nad radnikom obezbeđenja koji je pretrpeo tešku psihičku traumu i medicinski je zbrinut u Кliničkom centru što je zavedeno u medicinskoj dokumentaciji", navodi se u saopštenju Informativne službe Opštine Gračanica.

Zaposlene u Opštini, ali i celokupno stanovništvo na teritoriji Gračanice, veoma je uznemirila vest o "najnovijem teroru kosovskih specijalaca" posebno u vreme kada se srpski narod priprema za obeležavanje ne samo pravoslavne Nove godine nego i velikog verskog praznika.

"Ovo je pokazatelj koliko je ulična demonstracija sile prisutna u tzv. demokratskim institucijama koje bi trebalo da se bave zaštitom bezbednosti svakog građanina bez obzira na veru i nacionalnost", dodaje se u saopštenju.

Opština Gračanica nastavlja da radi nesmetano i ovakvi licemerni i nedemokratski napadi na instituciju koja je u službi svih građana neće nas pokolebati da nastavimo putem održivosti, ostanka i opstanka našeg naroda na ovom prostoru.

Nadležni iz Opštine Gračanica pozvali su sve relevantne međunarodne institucije i ambasade da osude, najnoviji napad na demokratiju a Кfor da pojača prisustvo na terenu kako bi stanovništvo zaštitio od mogućih novih provokacija policije.

Opština Gračanica još uvek nema povratnu informaciju sa centralnog nivoa o razlozima ove brutalne akcije kosovskih specijalnih jedinica i tokom dana, kako navode, insistiraćemo na dobijanju tih informacija.

Oni su apelovali na građane da budu smireni i suzdržani i da ne nasedaju na eventualne provokacije kako bi svi u miru dočekali pravoslavnu Novu godinu. 

"Ovakvi pritisci neće nas pokolebati da sačuvamo svoj identitet, veru i tradiciju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike