Specijalci sa dugim cevima upali u zgradu opštine Gračanica zbog proslave srpske Nove godine

12.01.2022

22:55

0

Upad se dogodio nešto pre 19 časova, a sumnjivo im je bilo i to što su svetla na jednom spratu zgrade bila uključena

Specijalci sa dugim cevima upali u zgradu opštine Gračanica zbog proslave srpske Nove godine
Upad - Copyright Printscreen/Kosovonline

Više naoružanih pripadnika specijalne jedinice policije ROSU upalo je u zgradu opštine u Gračanici, zahtevajući proveru da li se u njoj proslavlja srpska Nova godina, preneli su RTS-u opštinski zvaničnici.

Opštinski zvaničnik iz Gračanice rekao je za RTS da su specijalci došli sa više vozila, sa dugim cevima, i ušli u zgradu opštine s namerom da provere da li se u zgradi nešto slavi.

- Povod da posumnjaju da se nešto slavi imali su u najavi dočeka pravoslavne Nove godine, zakazanog za sutra centru Gračanice na otvorenom - naveo je opštinski zvaničnik.

Dodao je da se upad dogodio nešto pre 19 časova, a sumnjivo im je bilo i to što su svetla na jednom spratu zgrade bila uključena.

- Proverili su, nisu videli ništa neobično i sumnjivo i otišli su - preneo je opštinski zvaničnik, pojasnivši da se u opštini, koja funkcioniše po kosovskom sistemu, pripremaju za sutrašnji doček i proslavu pravoslavne Nove godine.

Doček srpske Nove godine u Gračanici biće od 16.00 do 21.30, uz vola na ražnju, kuvano vino i rakiju. Najavljen je i nastup di-džejeva, kao i vatromet.

Organizatori najavljuju da će obeležavanje srpske Nove godine biti organizovano uz poštovanje epidemioloških mera, te da će inspekcijski organi vršiti kontrolu na terenu.

Iz opštinske uprave su nam preneli da su dobili dozvolu vlade u Prištini za organizaciju sutrašnje svečanosti na otvorenom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je večeras 20 specijalaca ROSU upalo u prostorije Skupštine opštine Gračanica očekujući da će tamo da naiđu na sastanak i vola na ražnju.

Uz konstataciju da je neko, neko gubi političku snagu, spreman na svašta, Vučić je rekao da će to što nisu spremni da dozvole izjašnjavanje građana na referendumu 16. januara imati dalekosežne posledice.

RTS1
 

 

- Moja molba je da poštuju Briselski sporazum, a poruka ambasadorima Kvinte i Brisela je da učine da njihovo čedo poštuje Briselski sporazum. Razgovaram o tome sa svima. Videćemo, posledice će biti teže i neuporedivo dalekosežnije nego što to Albanci i Kvinta u ovom trenutku pretpostavljaju - rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike