Crveno blago koje je svima dostupno: Utiče na ciklus spavanja, ublažava bol i oticanje

14.07.2021

12:50 >> 10:51

0

Višnje su glavno letnje voće, bilo da ih jedete direktno sa drveta, koristite ih za ukrašavanje vašeg omiljenog koktela ili ih dodajete u slatku poslasticu

Crveno blago koje je svima dostupno: Utiče na ciklus spavanja, ublažava bol i oticanje
Copyright Pixabay

Uživanje u višnjama koje su bogate antioksidantima učiniće vam više od pukog zadovoljstva.

Prema mišljenju dijetetičara, iznenađujuća je korist od konzumiranja ovog ukusnog sezonskog voća, za koje čak i najveći poznavaoci višnje možda nisu znali.

Pročitajte još

Ova voćka ni izbliza ne dobija pažnju kakvu zaslužuje, iako su voće prepuno hranljivih sastojaka. Jedna iznenađujuća činjenica o višanjama je njihova sposobnost da ublaže bol i oticanje zglobova kod zapaljenskog artritisa, tvrde stručnjaci.

Pixabay

Studija iz 2018. objavljena u jednom američkom časopisu za terapiju otkrila je da je dodavanje soka od višnje među grupom od 11 ispitanika povećalo i efikasnost spavanja i ukupno trajanje sna. Višnja je izvor melatonina, odnosno hormona koji utiče na ciklus spavanja i buđenja.

Pexels

Dakle, ako se borite sa upalom i bolom, dodajte šaku višanja u vaš obrok. Takođe, umesto da posegnete za nekom od pilula za spavanje, radije napravite čašu soka od višnje i neka vam to postane jedini lek.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike