Sirtfud, dijeta koja je prepolovila Adel: Najbolje od svega je to što su dozvoljeni vino i čokolada

23.08.2021

07:17 >> 07:20

0

Ova dijete je za kratko vreme osvojila svet slavnih

Sirtfud, dijeta koja je prepolovila Adel: Najbolje od svega je to što su dozvoljeni vino i čokolada
Copyright Adel Profimedia

Kada je pre nekog vremena Adel predstavila svoju novu liniju, ceo svet je ostao zapanjen. Mnogi je čak nisu ni prepoznali na prvi pogled.

Slavna pevačica mnoge je zadivila, ali i motivisala, zato ne čudi što su se svi odmah zapitali kako joj je pošlo za rukom da oslabi više of 45 kilograma. A onda su nutricionisti otkrili koji je režim ishrane u pitanju.

pročitajte još

Sada već popularnu, sirtfud dijetu, osim Adel praktikovali su Pipa Midlton i dizač tegova Dejvid Hej. Ovaj način ishrane postao je svetska senzacija, jer za sedam dana skida tri kilograma, a nema pada energije, niti odricanja od omiljene hrane. Sastoji se od dve faze, a traje ukupno tri nedelje, nakon čega možete da održavate dobijene rezultate.

– Adelina transformacija rezultat je 90 odsto sirtfud dijete, a samo 10 odsto svakodnevnog vežbanja. Obožavala je tu dijetu. Pomogla joj je da izgleda fantastično. Adel je skinula 44 kilograma pomoću ovog načina ishrane – rekao je nutricionista Eidan Gogins.

Ovako se drži sirtfud dijeta

Prva faza traje sedam dana i uključuje znatnu restrikciju kalorija, tačnije do 1.000 kalorija dnevno, uz konzumiranje zelenog čaja i malo čokolade. Cilj je da se naglo podstakne mršavljenje ubrzavanjem metabolizma.

Adel, Profimedia

U drugoj fazi, koja traje dve nedelje, možete da imate tri obroka i da pijete sokove.

Potom ove faze možete ponavljati onoliko puta koliko je potrebno, pod uslovom da nemate zdravstvenih komplikacija. Namirnice koje se konzumiraju tokom dijete podstiču proizvodnju enzima sirtuina u telu.

Prema nekim istraživanjima, ovaj enzim utiče na metabolizam pospešujući brže sagorevanje kalorija, a pored toga postoji i njegov uticaj na smanjenje upalnih procesa i zaštitu ćelija organizma.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike