Kako pobediti kovid 19, po preporuci američkih stručnjaka

22.09.2020

14:23 >> 13:10

0

Savet je da povećate unos jednog jedinjenja

Kako pobediti kovid 19, po preporuci američkih stručnjaka
Copyright Pixabay

Pandemija kovida 19 traje duže od pola godine i većina stanovništva planete promenila je svoje ponašanje u cilju povećanja zaštite zdravlja. No, sudeći prema informacijama koje stižu iz SAD, svako od nas može da napravi još jednu, manju promenu. Dr Geri Voren, glavni istraživač iz instituta SAIC, kaže da povećanim unosom joda možemo da se zaštitimo, i to mora biti osnovna stavka. Dovoljno je da se podigne dnevni unos joda na 30mcg/kg,  što je sigurna gornja granica koju je odredila Svetska zdravstvena organizacija (WHO).

Više puta objavljene naučne analize potvrđuju tvrdnju dr Vorena da, u borbi protiv koronavirusa, unos joda mora dostići sigurnu gornju granicu, kako bi naš organizam vršio tri važne telesne funkcije u borbi protiv kovida:

  • Deaktivacija kovida u nosu prisustvom dovoljne koncentracije joda u nosnoj sluzi.
  • Deaktiviranje kovida na koži pre nego što uđe u telo jodom iz znoja.
  • Učešće u apoptozi (programiranoj ćelijskoj smrti) ćelija zaraženih kovidom, kako bi se zaustavilo repliciranje virusa.
  • Ukoliko se ovo primeni, većina neće imati negativne neželjene efekte usled zaraze koronavirusom. Na ovaj način znatno se smanjuje mogućnost prenosa kovida 19, a samim tim i smrtnost.

    Svakodnevnim unosom od 1,5 do 2,4 miligrama joda (zavisno od telesne težine) ojačavamo naš imuni sistem u borbi protiv kovida 19. Najbolji izvori joda su alge, morska riba i jodirana so.

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike