Pet svađa zbog kojih je svaki odnos na ispitu

02.10.2020

12:05 >> 11:56

0

Uvek imajte na umu da reč seče kao mač i da ne može da se vrati

Pet svađa zbog kojih je svaki odnos na ispitu
Copyright Profimedia

Da odmah na početku razjasnimo – ne postoji savršen odnos, bez svađa i trzavica. Neke od njih su i potrebne, ukoliko su konstruktivne, da bi se neki problemi dobili konačno razrešenje. Međutim, postoje rasprave koje se iznova ponavljaju, iste teme koje se pokreću i ne dobijaju svoj epilog, nego svako tu juri svoj rep.

1. Finansije

Statistike kažu da je novac na prvom mestu liste uzroka ljubavnih svađa. Rešili ste da malo pritegnete kaiš, a vaš partner novac baca uludo kupujući bespotrebne stvari mimo dogovora. Zbog toga se osećate prevareno.

E, sad, kako ćete se nositi sa tim, zavisi od veličine problema. Ono što je mnoge brakove razorilo su finansijske prevare i preko takvih stvari se i ne prelazi. Ipak, ako ste zajedno shvatili problem, voljni ste da razgovarate i razradite vaše finansijske planove, onda ste na pravom putu.

Želite da vaš odnos traje? Ovu reč ne smete da izgovorite čak ni u najvećem besu

2. Članovi porodice

Nismo ih birali, a uvek ima neko, pa u najmanju ruku, zahtevan, među članovima porodice. Dešava se da mu iskritikujete roditelje, ili on vašeg brata ili sestru. Međutim, problem je kada partner o vašoj porodici govori bezobzirne i uvredljive stvari.

Morate da znate da postoji granica preko koje se ne sme ići. Imajte takta kada govorite o partnerovoj porodici i izbegavajte “teške” reči i uvrede jer ćete na taj način povrediti i njega.

Profimedia

3. Kućni poslovi

Često je veliki problem u odnosu i uzrok brojnih svađa. Pogotovo kada je samo jedna strana zadužena za njih, a druga se elegantno izvlači. Nemojte ignorisati ove probleme, već razgovarajte o njima i pokušajte da napravite ravnopravnu podelu zaduženja.

4. Intima

Možda je za ovu temu potrebno najviše takta jer je sama po sebi osetljiva i ljudi mogu biti prilično zatvoreni. Zato pažljivo iskomunicirajte svaki problem vezan za vođenje ljubavi. Nikada nemojte partnera, tokom intimnog čina, prekinuti rečenicom – Što to radiš, ovo je grozno! Time mu uništavate samopouzdanje. Radije recite – Nisam siguran da mi to prija, možemo li isprobati ovo?

Iako nije lako, ipak je razgovore o ovim problemima bolje voditi van kreveta i hladne glave.

Sad je definitivno! Naučnici otkrili da li se suprotnosti privlače!

5. Izgled, inteligencija

Uvek imajte na umu da reč seče kao mač i da jednom izgovorena ne može da se vrati. Zato izbegavajte komentare na partnerov račun. Bez obzira što u ljutnji možemo da izgovorimo svašta, te da povredimo ljude koji su povredili nas, bolje je povući ručnu.

Ako vam i izleti neki ružan kometar, bolje je da se odmah izvinite i da se izgovorite na bes. Takođe, uvrede ne smete da tolerišete.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike