Za nju su godine samo broj: Stekla master diplomu u 87. godini! (VIDEO)

09.11.2021

15:00

0

Varata Šanmugatan ima još jednu želju: da napiše knjigu

Za nju su godine samo broj: Stekla master diplomu u 87. godini! (VIDEO)
Najstariji diplomac (1) - Copyright Pixabay

Varata Šanmugatan je šarmantna i živahna baka koja najveći deo svog vremena provodi sa unucima sa kojima igra skrebl, peva i pleše. Ali ova baka ima dovoljno vremena da se posveti svojim zadovoljstvima, a to su studije političkih nauka. Pre nekoliko dana postala je najstarija osoba koja je stekla master diplomu na Univerzitetu Jork u Kanadi. 

Zapravo, ovog 2. novembra ona je stekla svoju drugu master diplomu. Sada je njen rad bio fokusiran na rat u njenoj domovini Šri Lanki i mirovne procese. 

Pixabay
 

Varata kaže da su ljubav prema učenju kod nje i njena tri brata podsticali roditelji, koji su je poslali na studije u Indiju. Po sticanju diplome, vratila se u Šri Lanku i postala učiteljica. Tu je upoznala svog budućeg supruga, sa kojim je kasnije otišla da radi u Africi i Engleskoj. 

Živela je u različitim zemljama i kulturama i videla posledice ratnih sukoba u Etiopiji i svojoj zemlji. Sva ta iskustva i učenja Gandija, dalaj-lame i Nelsona Mandele navela su je da napiše svoj drugi master rad. 

Svoju šansu je videla u saznanju da Univerzitet Jork u Kanadi nudi besplatnu školarinu starijim građanima. Studije je započela 2019. godine, a pre nekoliko dana stekla je diplomu zajedno sa 4.000 studenata. 

Sada u planu ima da napiše knjigu o posleratnoj Šri Lanki, prenosi CNN.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike