Pokazao zavidnu snagu na dnu mora

16.01.2021

12:00 >> 12:33

0

Iako fizički spreman, priznaje da nije bilo lako

Pokazao zavidnu snagu na dnu mora
Copyright Printsvreen/Youtube/Caters Clips

Adam Stern je slobodni ronilac koji je pronašao tegove tamo gde im nije mesto. Duboko pod vodom. I odlučio da proveri svoju snagu u zaronu. Sasvim očekivana reakcija za nekoga ko je profesionalni sportista.

Nakon što su njegove pomalo ekstremne fotografije ugledale svetlost dana rekao je:

– Takmičim se na takmičenjima gde sportisti rone što dublje u jednom dahu – držim 4 australijska rekorda i rangiran sam na 5. mestu na svetu u 2016. godini u kategoriji ronjenje sa perajima. Ja i najbolji slobodni ronilac na svetu, Aleksej Molčanov pronašli smo pod vodom nekoliko starih betonskih tegova – sigurno su pripadali staroj lokalnoj teretani i odlučili da ih probamo. Tako smo počeli da se igramo sa njima, da ih dižemo i sve to fotografišemo.

Printsvreen/Youtube/Caters Clips

Pročitajte još:

Iako fizički spreman, priznaje da nije bilo lako.

– Zapravo je mnogo teže nego što izgleda.

Australijski rekorder Adam Stern rekao je da ovaj sport može biti veoma opasan, ali apeluje na one koji vole vodu i žele da izazovu sebe, da probaju.

Stern je australijski rekorder u slobodnom uronjenom ronjenju, gde ronioci oblače ronilačko odelo nalik na sirenu i rone koliko god mogu u jednom dahu. Spustio se na dubinu od 93 metra, a najduže zadržavanje daha mu je bilo zapanjujućih šest minuta i 29 sekundi.

Kaže da mu je drago što sport kojim se bavi postaje sve popularniji u njegovoj rodnoj Australiji, ali je zabrinut da amateri ne procenjuju rizike pravilno.

– Nikada, nikada ne biste trebali roniti sami, kada god zaronite, morate imati sigurnosnog druga sa sobom, rekao je.

Uživa u svakom trenutku ronjenja.

– Plivam dole prvih 25 metara, ali nakon toga mi je vazduh u plućima toliko stisnut da zapravo samo tonem, pa sam prilično opušten. Samo padam, spuštam se, spuštam se, dublje, dublje, dublje, krećem se oko metar u sekundi tako da padam prilično brzo. Onda se okrenem, utrkujući do vrha, uživajući u senzacijama posmatrajući kako svetlost postaje sve svetlija i sjajnija, zadovoljno je otkrio svoje doživljaje sa dna Adam Stern za abc.net.au.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike