Senator Sanders svoju popularnost unovčava i usmerava ka humanitarnoj akciji

24.01.2021

16:30 >> 01:51

0

Majice sa likom Berni Sandersa tokom inauguracije američkog predsednika prodaju se po ceni od 45 dolara

Senator Sanders svoju popularnost unovčava i usmerava ka humanitarnoj akciji
Copyright Tanjug/Saul Loeb/Pool Photo via AP)

Član Demokratske stranke i senator iz Vermonta, Berni Sanders, svoju popularnost na društvenim mrežama koju je stekao nakon inauguracije američkog predsednika Džo Bajdena, rešio je da usmeri  u prodaju majica kako bi osigurao obroke za svoje bolesne sugrađane.

Sanders je odlučio da prodaje majice na kojoj je fotografija koja je ovih dana kružila mrežama i koja je napravljena u Vašingtonu kada je Džo Bajden preuzeo dužnost. Položaj u kojem je sedeo i ono što je obukao, a posebno rukavice, su inspirisale korisnike društvenih mreža širom sveta da naprave mnoštvo memova. Zimske pletene rukavice koje je nosio na inauguraciji je napravila učiteljica Džen Elis iz Vermonta i to od starog vunenog džempera i recikliranih plastičnih flaša.

Profimedia

Cena majice je 45 dolara, a novac će dobiti organizaciji „Mils on Vils“ koja osigurava obroke za osobe mlađe od 60 godina s hroničnim oboljenjima i invaliditetom u saveznoj državi Vermont.

Majica je napravljena od pamuka i proizvodi se u SAD. Kupci su već upozoreni da će možda čekati i do šest sedmica na isporuku zbog velike potražnje.

Rukavice rasprodate!

Sve rukavice kakve je nosio senator Berni Sanders na inauguraciji predsednika Džoa Bajdena rasprodate su, rekla je nastavnica iz Vermonta koja ih je napravila.Ona je navela da je dobila mnogo zahteva ljudi koji žele da kupe iste takve štrikane rukavice, ali da ih više nema, prenosi CNN.

Ona je pre nekoliko godina tokom kampanje poklonila Sandersu rukavice, ali, kako kaže, nije očekivala da će ih nositi u svečanim prilikama kao što je inauguracija predsednika.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike