Engleskinja Bo zarađuje bogatstvo smišljajući zapadnjačka imena za Kineze

12.02.2021

13:30 >> 11:18

0

Posebno ime za svako dete koje se školuje u Evropi

Engleskinja Bo zarađuje bogatstvo smišljajući zapadnjačka imena za Kineze
Copyright Profimedia

Iako ima samo 20 godina, Engleskinja Bo Jessap otkrila je novu biznis ideju – smišljanje engleskih imena za kinesku decu. Na taj način je već zaradila 420.000 evra i samostalno finansira svoje studije na fakultetu.

Mnogi bogati Kinezi žele da pošalju svoju decu u prestižne škole i univerzitete na Zapadu, gde je kineska imena gotovo nemoguće izgovoriti. Ovde Bo stupa na scenu tako što bira najlepša imena za decu.

Zbog jake cenzure ljudi u Kini ne mogu da traže imena na internetu ili na televiziji. U nedostatku informacija izvan svoje zemlje, mnogima je od velike pomoći ova domišljata devojka, koja je do danas kumovala mnogoj deci koja se spremaju za školovanje van svoje zemlje.

Profimedia

Pročitajte još:

Bo je ideju za biznis dobila od očeve koleginice Kineskinje koju je upoznala kada je sa ocem posetila tu zemlju. Ona ju je tada pitala kakvo bi englesko ime izabrala za njenu trogodišnju ćerku, piše slobodenpecat.mk.

Šesnaestogodišnjakinja je tražila da joj navede osobine koje bi želela da njena ćerka ima i na osnovu toga predložila ime “Elajza”, po junakinji filma “My fair Lady” Elajzi Dulitl, bistroj i snažnoj ženi, spremnoj da se bori za sebe.

– Oduševila se i odmah je prihvatila moj predlog – navela je Bo.

Profimedia

Bo, koja je naučila da čita, piše i govori na kineskom, pošto ga je sedam godina učila u školi, malo je istraživala i shvatila da ne postoji kompanija koja se bavi nalaženjem imena za Kineze.

Nagovorila je oca da joj pozajmi novac, koji je iskoristila za izgradnju veb-stranice, a ostatak je uložila u oglas na najvećoj kineskoj društvenoj mreži ViiChat.

U poslednje četiri godine Bo, čija se kompanija zove „Posebno ime“, smislila je imena za više od milion dece, oko 850 dnevno. Trenutno radi na algoritmu koji bi na osnovu karakternih osobina deteta izbacivalo tri predloga za ime.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike