Postavljen novi Ginisov rekord: Najveće platno na svetu naslikano je u Dubaiju, i to sa humanim ciljem

18.02.2021

20:00 >> 15:37

0

Autor: A.G.

Umetnik je iskoristio 1.065 četkica i ogromnih 6.300 litara boje za izradu ovog čudesnog dela

Postavljen novi Ginisov rekord: Najveće platno na svetu naslikano je u Dubaiju, i to sa humanim ciljem
Copyright Profimedia

U još jednom Ginisovom rekordu postavljenom u Dubaiju, poznati britanski umetnik osvojio je titulu „Najvećeg umetničkog platna“ na svetu. Nagrađena slika pod nazivom „Put čovečanstva“, veličine preko 17.000 kvadratnih metara, deo je dobrotvorne akcije Sacha Jafrija iz Dubaija naziva „Inspirirano čovečanstvom“ koja je pokrenuta pod pokroviteljstvom njegove ekselencije šeika Nahjana bin Mubaraka Al Nahjana. Jedan od najvećih svetskih socijalnih, umetničkih i filantropskih projekata, ima za cilj prikupljanje više od 110 miliona AED, što je preko 24 miliona evra, za podršku deci i mladima širom sveta pogođenim trenutnom teškom situacijom.

Profimedia

Stvoreno unutar jedne plesne sale koja je za tu svrhu pretvorena u slikarski studio, gigantskom platnu je trebalo 28 nedelja da se razvije, od marta do septembra 2020. godine. Provodeći gotovo 20 sati dnevno na stvaranju ovog umetničkog dela. Sacha je iskoristio 1.065 četkica i ogromnih 6.300 litara boje za izradu ovog čudesnog dela.

– Bila mi je čast dobiti Ginisov rekord za svoj projekat „Put čovečanstva “. Ovo je samo početak putovanja naše akcije koja čini mnogo više od pukog kreativnog rada, to je moja inicijativa za istinske društvene promene kroz srca, umove i duše dece sveta, odskočna daska za bolju budućnost celog čovečanstva, rekao je umetnik za gulfnews.com.

Profimedia

Ako jedna osoba može provesti 20 sati dnevno, sa samo četiri sata sna, sedam meseci neprekidno, stvarajući sliku od preko 17.000 kvadratnih metara, zamislite šta bi 7,5 milijardi ljudi moglo učiniti zajedno za bolji i lepši svet. Jedan svet, jedna duša, jedna planeta, dodao je umetnik.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike