Mađarski Deda Mraz ne ulazi više preko dimnjaka – on koristi internet

03.12.2020

12:00 >> 12:07

0

I šalje personalizovane video-poruke

Mađarski Deda Mraz ne ulazi više preko dimnjaka – on koristi internet
Copyright Pixabay

Nekada se znalo – Deda Mraz se noću, dok deca spavaju, spušta niz dimnjak i deci ispod jelke ostavlja poklone. Ona ga nikada ne zateknu, jer Deda žuri da i drugoj deci ostavi darove. Eventualno, mogu da ga vide u nekom tržnom centru, da posede u njegovom krilu i objasne mu da su bili dobra i šta očekuju od poklona.

Ove godine je sve drugačije, pa i Deda Mrazovi moraju da menjaju svoj način poslovanja. Zbog toga se uveliko pripremaju kako bi uz pomoć tehnologije spremno dočekali praznike. Sad, umesto patuljaka, ima neke druge pomagače: programere, snimatelje, dizajnere…

Mađarska, kao i gotovo sve zemlje u svetu, božićne i novogodišnje praznike dočekaće u znatno izmenjenim okolnostima. Zato je i Deda Mraz morao da promeni svoje poslovanje i da pređe na „onlajn“.

Pixabay

Nekoliko lokalnih kompanija u nama susednoj Mađarskoj je pokrenulo internet sastanke sa Deda Mrazom, kako deca ne bi ostala razočarana. Jedna od tih lokalnih kompanija nudi nekoliko vrsta sastanaka sa čuvenim Dedom, prenosi Rojters.

Oni unapred snimaju personalizovane poruke i šalju ih elektronskom poštom ili pružaju internet sastanke tokom kojih Deda Mraz pozdravlja decu iz svoje kućne kancelarije sa jelkom i lampicama koje blistaju u pozadini.

Deda Mrazovi uveliko snimaju personalizovane poruke deci, pa su ceo dan u studiju, pod reflektorima i šminkom. Jedan od dugogodišnjih Deda Mrazova, Janoš Nemeš, kaže da će mu ipak nedostajati lični susreti i magija koju zajednički stvaraju sa decom.

Biće vam i ovo interesantno:

Deda Mraz dobio uputstvo kako da se ponaša tokom proslave Božića

Boris Džonson obećao zabrinutom dečaku: Deda Mraz stiže!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike