Nakon 12 godina: Ginisova rekorderka ošišala kosu dugačku dva metra

17.04.2021

09:30 >> 10:02

0

Njena kosa biće izložena u američkom muzeju Verovali ili ne

Nakon 12 godina: Ginisova rekorderka ošišala kosu dugačku dva metra
Copyright Profimedia

Nilanši Patel iz Modasa, gradu u indijskoj državi Gujaret, je, zbog lošeg iskustva kod frizera, odlučila da se neće šišati i odluke se držala 12 godina. Neposredno pred 18. rođendan odlučila je da kosu izmeri i odseče je.

Printscreen

Od 2018. godine Nilanši, koja je svoju kosu zvala „srećonoša“, drži titulu tinejdžerke sa najdužom kosom i upisana je u Ginisovu knjigu rekorda. U to vreme je imala je 16 godina, a kosa joj je bila duga 170,5 cm.

Prošlog maja, nakon tri Ginisova rekorda, Nilanši je odlučila da odseče kosu i tada joj je kosa bila dugačka 200 centimetara. Dugo je razmišljala šta će da uradi sa kosom: da li da je donira u dobrotvorne svrhe ili da je pošalje u muzej.

Printscreen

U odluci joj je pomogla majka Kaminiben. Majka se obavezala da će ona svoju kosu donirati u dobrotvorne svrhe a da Nilanši svoju pošalje u muzej.

Pre nego što je frizer krenuo da je šiša, Nilanši je za rastanak poljubila kosu i prekrstila prste za sreću. Iako je dugačka kosa bila deo njenog identiteta, devojka je bila zadovoljna nakon šišanja:

-O moj Bože, divno je! Pogledajte me. Ja sam poput malene princeze!

Printscreen

Njena ošišana kosa vezana je u svežanj koji je bio težak 266 grama.

I pored njene sreće, mama je izjavila da će joj nedostajati njena kosa jer je navikla da joj jednom nedeljno pomaže u pranju, sušenju i češljanju duge kose.

Printscreen

Nilanši je kosu donirala kompaniji Riplis, a kada stigne iz Indije u SAD, biće izložena u njihovom muzeju „Verovali ili ne“.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike