Slepa italijanska pevačica sada može da vidi zahvaljujući specijalnim naočarima

26.05.2021

17:00 >> 13:18

0

Bolest joj se javila dok je bila mala, a u međuvremenu se takmičila za mis Italije i na paraolimpijadi, postala pevačica I rodila dvoje dece

Slepa italijanska pevačica sada može da vidi zahvaljujući specijalnim naočarima
Copyright Printscreen

Italijanska pevačica Analiza Mineti, koja je zbog bolesti 2015. godine ostala bez čula vida, objavila je u televizijskoj emisiji da zahvaljujući specijalnim naočarima sada vidi, piše list “Fanpejdž”.

Gostujući u popularnom programu Televizije 5, pevačica je objasnila da zahvaljujući mikroskopskom uređaju na naočarima, koji funkcioniše i bez povezanosti na internet, prepoznaje osobe i stvari i može da čita i ide u kupovinu.

Profimedia

Voditeljka programa je napravila probu – zamolila je pevačicu da na trenutak skine naočare. Kada su u studio uveli njenu majku, pevačica nije reagovala, a kada je ponovo stavila naočare, prepoznala ju je, navodi list.

Analiza Mineti se pre svoje pevačke karijere takmičila za mis Italije. Osvojila je sedmo mesto i titulu “mis najduže noge”. Godine 1998. pobedila je na Sanremu, a učestvovala je i kao atletičarka na paraolimpijadi. Pored toga, Analiza je majka dvoje dece.

Profimedia

Njen gubitak vida je posledica bolesti pigmentske retine, koja se javila dok je bila sasvim mala. Vid joj je postepeno slabio, a poslednjih godina je sasvim slepa.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike