Bivši radnici Bila Gejtsa progovorili: Na poslu je bio zahtevan, nestrpljiv i nemilosrdan

30.06.2021

17:00 >> 17:15

0

Jedan od njegovih saradnika koji je želeo da ostane anoniman opisao ga je i kao ženskaroša

Bivši radnici Bila Gejtsa progovorili: Na poslu je bio zahtevan, nestrpljiv i nemilosrdan
Copyright Profimedia

Iako je osnivač “Majkrosofta” želeo da sačuva od javnosti detalje razvoda svog braka, to mu, izgleda, ne polazi za rukom, te se svakodnevno u  medijima pojavljuju tajne iz njegove prošlosti.

Najnovije se tiču Bila Gejtsa kao poslodavca. Naime, bivši radnici kompanije “Majkrosoft” rekli su za “Biznis insajder” da je na poslu bio posebno zahtevan, nestrpljiv, nemilosrdan i snishodljiv.

– Bil je vikao na sve – rekao je bivši izvršni direktor, dok su ostali zaposleni ipak njegovo neprofesionalno ponašanje pripisivali pukoj nespretnosti.

Profimedia

Bivši Bilovi saradnici opisali su prostorije “Majkrosofta” kao veoma konfliktno okruženje.

– Bil ne ume da se šali sa ljudima, niti da se poveže sa zaposlenima. Ako vam je rekao da mu se sviđa vaša frizura, nije pokušavao da koketira sa vama. Zapravo mu se zaista sviđala vaša frizura – rekao je drugi bivši radnik “Majkrosofta” za “Insajder”.

Još jedan Bilov radnik, koji je želeo da ostane anoniman, opisao ga je i kao ženskaroša. Za “Insajder” je potvrdio da ga je jednom prilikom video kako razmenjuje nežnosti s nekom devojkom u francuskom skijalištu u Alpima, i to, navodno, godinu dana nakon što je započeo vezu s Melindom.

Profimedia

Treba spomenuti da se nova saznanja o Bilu Gejtsu pojavljuju nakon što je na Tviteru objavio da se razvodi od supruge.

Bil Gejts i njegova supruga Melinda, suosnivači fondacije, podneli su u maju zahtev za razvod nakon 27 godina braka, ali su se obavezali da će zajedno nastaviti svoj filantropski rad u borbi protiv siromaštva i bolesti.

Profimedia

Naravno, ove anegdote o Gejtsovoj ozloglašenoj naravi otkrivaju samo jednu stranu priče. Jedan od njegovih saradnika otkrio je da je Gejts znao bolje od bilo kog drugog preduzetnika da inspiriše i motiviše svoje radnike da postignu zajednički cilj, istovremeno im dopuštajući potpunu kreativnu slobodu.

– Može biti izuzetno glasan i ubedljiv u argumentovanju jedne strane problema, a dan ili dva kasnije reći će da je pogrešio, ako ga u to ubedite, dodao je.

Ranije ovog meseca, “Tajms” je izvestio da je Gejts u više navrata progonio žene koje su radile za njega u “Majkrosoftu” i Fondaciji “Bil i Melinda Gejts”. Godine 2019, odbor “Majkrosofta” pokrenuo je istragu o jednom od tih slučajeva, u kojem je Gejts priznao da je imao aferu sa radnicama. Gejts je sa funkcije odstupio 2020. godine, navodeći razloge koji nisu povezani sa istragom.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike