Dosadilo mu: Profesor doakao učenicima koji su varali na ispitu uz pomoć mobilnih telefona

13.02.2024

12:12

0

Autor: V. I.

Ovim jednostavnim trikom provalio je 14 učenika koji su pokušali da prepisuju

Dosadilo mu: Profesor doakao učenicima koji su varali na ispitu uz pomoć mobilnih telefona
Copyright Profimedia

Nastavnik kojem je dosadilo da učenici koriste svoje mobilne telefone da bi pronalazili odgovore i varali na ispitima smislio je lukav način da ih uhvati.

Đaci koji su pretpostavljali da njihov profesor neće biti svestan najnovijih metoda varanja bili su šokirani kada je smislio briljantan metod da ih uhvati kako pokušavaju da ga prevare.

Jedan učenik mašinske škole je objasnio, da kada su svi seli za svoje stolove za završni ispit, otprilike polovina razreda napustila prostoriju da bi koristila toalet tokom testa - što je mnogo više nego obično. Đak je rekao da pretpostavlja da je velika većina tražila odgovore na svojim mobilnim telefonima, što ga je iritiralo, ali je ostao fokusiran na ispit.

Profimedia
 

 

Po izlasku iz ispitne sale, učenik se setio da postoji posebno pitanje koje nije u vezi sa onim što su naučili na predavanju, a imalo je dva dela.

Deo A pitanja je bio "prilično lak“, ali nije znao kako da reši deo B pitanja, pa ga je jednostavno ostavio praznim, pošto je vredeo samo pet poena od 100. Kada su svi ispiti ocenjeni, njihov profesor je svim studentima poslao e-mail da objasni svoj plan da uhvati one koji su kopirali. Naime, mnogi studenti su preko interneta pronašli odgovore na ispitna pitanja.

Stvar je u tome što je profesor svom asistentu dao to pitanje da postavi studentima, mesecima pre ispita. Isto pitanje je postavio onlajn (ne otkrivajući ga ni studentima ni asistentu) i na njega dao netačan odgovor. Njihov profesor je odlučio da to iskoristi protiv njih nakon što mu je dosadilo da učenici koriste toalet kao izgovor da traže odgovore na svojim mobilnim telefonima, prenosi Mirror.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike