Posao iz snova bez ikakvog napora: Ovaj čovek je majstor u neradu, a ipak uspeva odlično da zaradi (VIDEO)

27.12.2023

20:14

0

Autor: K. B.

Šodži Marimoto, Japanac sa magistraturom iz fizike, odlučio je iskoristiti svoj neobičan talenat na nekonvencionalan način

Posao iz snova bez ikakvog napora: Ovaj čovek je majstor u neradu, a ipak uspeva odlično da zaradi (VIDEO)
Copyright Profimedia

Godine 2018., nakon tri godine rada u izdavačkoj kući, Šodži je odlučio promeniti svoj životni put i postao dostupan za iznajmljivanje.

U svom oglasu je nudio usluge "čoveka koji ništa ne radi". Bio je spreman pomoći u jednostavnim zadacima poput stajanja u redu ili zajedničkog odlaska u prodavnicu. Njegova jednostavna filozofija bila je da radi samo lagane stvari, ne zauzima se previše, i da pruža osnovne odgovore na pitanja. Očekivano, usledila je ogromna potražnja za njegovim neobičnim uslugama.

 

 

Klijenti su ga iznajmljivali za različite aktivnosti, uključujući večere, poziranje za Instagram, šoping, pa čak i pružanje društva tokom teških trenutaka kao što su otpuštanje iz bolnice ili suočavanje s depresijom. Šodži je postao neka vrsta pasivnog saputnika koji ne donosi sud, ne daje savete i ne iznosi mišljenja. Za svoje "nepretenciozno društvo", naplaćivao je 100 dolara na sat, uz dodatne troškove putovanja i hrane.

 

 

Ovaj neuobičajeni pristup privukao je pažnju javnosti, te je Šodži objavio nekoliko knjiga, a motivi njegovog rada poslužili su kao inspiracija za televizijsku dramu. Iako sebe opisuje kao nekoga ko nije ni prijatelj ni poznanik, Šodži priznaje da je mnogima olakšao usamljenost svojim prisustvom, bez suvišnih komplikacija koje prate prave međuljudske odnose.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike