Mentalni izazov: Kratka mozgalica sa sijalicama koja krije tajnu vaše snalažljivosti

04.08.2023

17:15

0

Autor: K. B.

nternet obiluje raznim zabavnim načinima testiranja inteligencije, a jedna od najpopularnijih je zagonetka sa tri prekidača i jednom sijalicom

Mentalni izazov: Kratka mozgalica sa sijalicama koja krije tajnu vaše snalažljivosti
Sijalica - Copyright Pixabay

Ovaj brzi test izaziva vašu oštroumnost i sposobnost rešavanja problema, a mi vam donosimo rešenje koje će vas iznenaditi.

Zagonetka glasi: U ormariću je sijalica, ali vrata su zatvorena, pa spolja ne možete videti da li je svetlo uključeno ili isključeno. Tri prekidača ispred vrata imate na raspolaganju, ali samo jedan od njih pali sijalicu. Možete ih pritiskati koliko god želite, ali imate pravo da otvorite vrata samo jednom. Kako ćete tačno odrediti koji prekidač pali sijalicu?

Pixabay
 

Rešenje:

  • Pritisnite prekidač broj 1 i sačekajte nekoliko minuta. Zatim ga isključite.
  • Pritisnite prekidač broj 2 i odmah otvorite vrata ormarića.

Ako je svetlo uključeno, prekidač broj 2 je pravi izbor. Ako je svetlo isključeno, dodirnite sijalicu. Ako je sijalica topla, pravi prekidač je broj 1, jer je sijalica bila uključena i zagrejala se. Ako je svetlo isključeno i sijalica hladna, prekidač broj 3 je odgovor.

Ovaj jednostavan test može otkriti vašu sposobnost zaključivanja i rešavanja problema. Pokušajte ga sami i zabavite se testirajući svoju pronicljivost!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike