Može biti samo jedan u Maču Pikčuu

13.10.2020

12:30 >> 12:43

0

Autor: S.Kalaba

Upornost se isplatila japanskom turisti

Može biti samo jedan u Maču Pikčuu
Copyright Pixabay

Država Peru otvorila je istorijsko svetilište Maču Pikču za jednog japanskog turistu koji je čekao skoro sedam meseci da poseti ovu svetsku baštinu.

Džesi Katajama je krenuo na put da poseti Maču Pikču u martu, ali je sveti grad bio zatvoren zbog koronavirusa. Planirao je da ostane samo nekoliko dana u Peruu, ali je ostao zarobljen u gradu Aguas Kalientas, blizu Maču Pikčua, sredinom marta, zbog tadašnjih propisa o putovanjima.

Pixabay

Kako bi posetio svetilište, morao je da podnese poseban zahtev, nakon čega mu je ministar kulture Alehandro Nejra omogućio pristup pod posebnim uslovima.

– Došao je u Peru s nadom da će moći da ga obiđe – rekao je Nejra na onlajn konferenciji za medije. – Katajami je bilo dozvoljeno da obiđe ostatke svetog grada u subotu sa upravnikom, kako bi se potom vratio u svoju zemlju – rekao je Nejra.

U videu snimljenom na vrhu planine Maču Pikču, turista je slavio dugo iščekivani obilazak.

U Peru je zaraženo 849.000 ljudi. Do sada je preminulo 33.000 osoba, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins. Sveti grad Inka – glavna turistička atrakcija u Peruu – biće otvoren za ograničen broj turista sledećeg meseca, ali još uvek nije određen tačan datum.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: bbc.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike