Ako često viđate vrane, evo kakvu vam poruku šalju

11.10.2022

12:30

0

Autor: 24sedam

Vrane su ptice pevačice koje se smatraju najinteligentnijim pticama

Ako često viđate vrane, evo kakvu vam poruku šalju
crow-g1313651b3_1920 - Copyright Pixabay

Rod vrana koji obuhvata vrste kao što su gavran, siva vrana, crna vrana, gačac i čavka zauzima posebno mesto i u alegorijskim slikama naše bogate folklorne tradicije.

Često ostavljaju loš utisak pre svega zato što su ptice lešinari koje mnogi povezuju sa smrću, ali tradicionalno imaju nešto dinamičnije i raznolikije postojanje.

Pixabay
 

Vrane po raznim predanjima i legendama mogu s lakoćom putovati različitim dimenzijama kao što su carstvo snova, zemlja mrtvih, dom bogova, pakao i nebesa. One često nose poruke s ovoga i onoga sveta.Skupina vrana se zove “ubistvo vrane” i ovaj maštoviti opis prenosi mišljenje javnosti o njima. One su vrlo inteligentne, kao i većina primata, u stvari.

One su vrlo društveno razvijena bića, imaju složene metode u međusobnoj konverzaciji. U kombinaciji s visoko razvijenom memorijom, njihovo ponašanje se razlikuje od bilo koje druge porodice ptica. Stari Sloveni su poštovali boginju smrti, Moranu koja je takođe dovođena u vezu sa porodicom vrana, tačnije gavranom, kao simbolom smrti.

Pixabay
 

Boja gavrana se pominje u hrišćanstvu, kada je Noa prvo poslao gavrana da potraži kopno posle potopa. Pošto se gavran nije vratio, kaže se da je Bog njegovo perje pretvorio u crno, a Noa je poslao goluba da obavi njegov posao.

I otada gavran vuče lošu reputaciju da je protiv ljudi, kao i čitava njegova porodica vrana kojoj pripada. Pozitivna činjenica za gavrana u Bibliji je da je hranio proroka Iliju koji se sakrivao od kralja Ahaba.

Pixabay
 

1. U svim kulturama, vrane su vesnici promene. One predstavljaju duboke i snažne elemente prirode. Prisutne su gde god postoji život i smrt. One ne podležu istim hirevima kao ostale ptice.

Ako se odluče otići negde, to je zato što one to žele, ne zato što njihov opstanak zavisi od toga. Time njihovi izbori destinacija izgledaju još čudnije.

2. Vrane su često povezane s magijom i nevidljivim silama. Poznato je da su čarobni pratioci veštica i one će često biti u obliku vrane. Kada se vrane pojavljuju u snovima, znači da postoje elementi istine u snu.

To takođe može značiti da viša sila ili duh pokušava razgovarati s vama. Obratite pažnju na poruku jer se vrane pojavljuju samo u vreme preke potrebe.

Vrane imaju sposobnost viđenja duše našeg sopstva. Kao rezultat toga, ako vrana stupa u interakciju s vama, obratite pažnju na dublji smisao, pošto vrane ne stupaju olako u interakciju ni sa kim.

3. Smrt je najpoznatija povezanost s vranama. Mnoge kulture imaju znanja u kojima vrana igra ulogu u vođenju duše. Širom sveta vrane se mogu videti na grobljima, te su uvek viđene kako se okupljaju po bojištima.

Pixabay
 

Vrane se mogu pojaviti nakon što neko umre, a mogu isporučiti i poruku od pokojnika. Pojava vrane ne ukazuje uvek na skoru smrt neke osobe. Njena pojava, takođe, može značiti da je smrt vrebala, ali je otišla dalje. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike