Osveta na tajlandski način: Eksplicitne fotografije kraljevske konkubine drmaju monarhiju

24.12.2020

16:30 >> 17:57

0

Više od 1.400 selfija

Osveta na tajlandski način: Eksplicitne fotografije kraljevske konkubine drmaju monarhiju
Copyright Profimedia

Stotine intimnih fotografija Sininat Vongvajirapakdi, ljubavnice tajlandskog kralja, navodno su ukradene iz njenog telefona i prosleđene protivnicima monarhije.

Više od 1.400 selfija, od kojih su mnogi veoma eksplicitni, ukradeno je u sajber napadu iz telefona poznate ljubavnice tajlandskog kralja Maha Vadjiralongkornua koja je imala titulu “kraljevske konkubine”, i prosleđeno aktivistima, protivnicima monarhije, u nameri da se osujeti njen povratak u kraljevsku palatu.

Profimedia

Fotografije su upućene i britanskom novinaru Endruu Mekgregoru Maršalu i profesoru Pavinu Čačavalpongpunu koji živi u Japanu posle proterivanja sa Tajlanda pošto je optužen za podrivanje monarhije.

Slike su poslate neposredno pred izlazak gospođe Vongvajirapakdi iz ženskog zatvora u Bangkoku, posle čega je trebalo da se vrati na dvor, uz sve kraljevske titule i privilegije.

Poznata kao Koi, gospođa Vongvajirapakdi (35) je diplomirala na Vojnoj akademiji za bolničarke 2008. godine i završila vojne kurseve borbe, ratovanja u džungli i noćnog padobranstva. Takođe je služila u kraljevoj jedinici za kraljevske telohranitelje, dostigavši čin general-majora.

Profimedia

Pročitajte još:

U avgustu 2019. je uzdignuta na položaj „kraljevske konkubine“, samo tri meseca nakon kraljevog venčanja sa njegovom četvrtom suprugom, kraljicom Suthidom, piše independent.co.uk.

Međutim, oduzeti su joj titula i vojni čin samo nekoliko meseci kasnije, jer je optužena za nelojalnost i pokušaj podrivanja položaja monarhove žene. U zvaničnoj izjavi, palata je gospođu Vongvajirapakdi optužila da je “nečasna, nezahvalna i neposlušna prema kralju i kraljici”.

U septembru ove godine, nakon deset meseci provedenih iza rešetaka, Koi je oslobođena i proglašena “neokaljanom”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike