Kraljica Elizabeta II zabranila da se u palati jedu trouglasti sendviči! Razlog neverovatan!

28.01.2022

10:12

0

Autor: 24sedam

Poznato je i da je kraljica Elizabeta II vrlo izbirljiva kada je hrana u pitanju, a njenom osoblju ni malo nije lako, moraju strogo da vode računa o njenim obrocima i detaljima.

Kraljica Elizabeta II zabranila  da se  u palati jedu trouglasti sendviči! Razlog neverovatan!
Tan2021-10-14_1353362_0 - Copyright Tanjug/AP photo

Kraljica Elizabeta II ne dozvoljava članovima kraljevske porodice da jedu trouglaste sendviče, a razlog je otkrio njihov bivši kuvar Graham Njubould.

- Kraljica insistira da joj se poslužuju samo okrugli sendviči. Kraljevska porodica nikada ne jede trouglaste sendviče jer tradicija nalaže da svako ko im ponudi ovakvu vrstu hrane pokušava da ih skine sa trona,naglasio je kuvar.

Pixaba

 

 

Takodje jedan  od bivših kraljevskih kuvara koji je kuvao za kraljicu 11 godina Daren Mek Gradi. Nedavno je pratiocima na društvenim mrežama otkrio kako Elizabeta II zapravo  uopšte ne preferira skupu hranu.

-Jastog, kavijar i slične namirnice jede samo kada se zabavlja s gostima. Inače često voli da konzumira ribu i zelenu salatu. Kada je reč o sendvičima, preferira isključivo onaj sa džemom od jagoda. Svoj dan Elizabeta najčešće počinje jednostavnim doručkom - čajem i keksićima. Nakon toga sledi i mala činija pahuljica, ali kraljica, pazeći na zdravlje uvek bira one sa manje šećera i ugljenih hidrata.

Tako, na primer, ne podnosi testennu, pirinač i krompir, zbog čega ih je takodje zabranila u palati. Ista stvar je i sa belim lukom, koji ova 96-godišnjakinja izbegava zbog lošeg zadaha. Ne voli ni crni luk, kao ni brzu hranu

Profimedia
 


Pravilo o zabrani trouglastih sendviča nije jedino što djeluje čudno. Prošlog meseca je objavljeno kako je kraljica zabranila članovima porodice da igraju Monopol jer se, kako ona  smatra, zanesu i počnu se previše svađati što nije dobro za porodicu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike