Roditelji, stigao je novi opasan Tik Tok izazov na Balkan: Leći ću ispred auta koji juri prema meni, ti snimaj

27.02.2021

06:07 >> 07:15

0

Auto staje pred pešačkim prelazom jer mu je na semaforu crveno. Za pešake gori zeleno svetlo, a tik uz pešački prelaz stoji par maloletnika

Roditelji, stigao je novi opasan Tik Tok izazov na Balkan: Leći ću ispred auta koji juri prema meni, ti snimaj
Copyright Pixabay

Novi opasan izazov stigao je na Balkan pravo sa Tik Toka i ovo je upozorenje roditeljima!

Igra teče ovako – auto staje pred pešačkim prelazom jer mu je na semaforu crveno. Za pešake gori zeleno svetlo, a tik uz pešački prelaz stoji par maloletnika.

U trenutku kada se pali crveno svetlo za pešake, taman kada kreće žuto pa zeleno za vozače, jedno dete istrčava na zebru, uradi par sklekova i otrči. Njegovo društvo to snima i ponosno kači na Tik Tok – imaju materijal za novi izazov.

Druga varijanta izazova je da dete legne na ulicu dok automobil ide ka njemu. Kada vozač vidi dete i krene da koči, dete i dalje leži – sve tok se auto opasno ne približi. Tek tad ustaje i otrči. To je ukratko scenario za #ghostingchallenge koji je započet u Americi krajem prošle godine. Nekoliko dece završilo je u hitnoj pomoći jer vozači nisu stigli da prikoče na vreme. Ovaj izazov u međuvremenu proširio se svetom, a 24sata.hr javlja da je stigao i do Zagreba.

Naime, kako piše ovaj portal, iz Osnovne škole Kajzerica upozorili su roditelje na ovaj izazov.

– U razgovoru s učenicima došlo je do saznanja kako postoji nova igra koja se širi među učenicima – objavili su na stranicama škole.

– Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ulice sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju! – napisali su iz stručne službe škole. Dodaju da je opisani izazov potekao s društvene mreže TikTok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj.

Pročitajte još:

– Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan deci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene. Takođe, svakako bi trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti – apelovali su na roditelje iz škole.

Portal 24sata.hr prenosi i svedočanstvo jedne majke koja je imala nesreću da dok vozi učestvuje upravo u tom izazovu.

– Videla sam upozorenje škole na netu i pretrnula – to se meni dogodilo pre oko dva meseca, ali u drugom delu Zagreba. Vozila sam Prilazom Baruna Filipovića i videla dve devojčice i dečka, rekla bih oko 15-16 godina, kako čekaju da se njima upali zeleno svetlo za pešake. Taman da prođem autom preko pešačkog, kad se odjednom dečak zaleteo meni ispred auta, u sekundi se bacio na pod i napravio sklek, a već drugi tren bacio se svom snagom na pločnik – posvedočila je čitateljka, koja kaže da je jedva uspela da dalje odveze auto od šoka.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike