WhatsApp uvodi revolucionarne funkcije: Video-pozivi za 32 osobe i deljenje ekrana sa zvukom

14.06.2024

15:51

0

Autor: V. I.

Saznajte koje nove promene u video-pozivima uvodi WhatsApp

WhatsApp uvodi revolucionarne funkcije: Video-pozivi za 32 osobe i deljenje ekrana sa zvukom
Copyright Profimedia

WhatsApp je u četvrtak unapredio iskustvo video-poziva na svim uređajima uvođenjem novih funkcija kao što su deljenje ekrana sa zvukom i dodatno osvetljenje za govornika. Takođe, povećano je ograničenje za broj učesnika video-poziva na 32 osobe.

Deljenje ekrana sa zvukom

Prošlog avgusta, WhatsApp je uveo podršku za deljenje ekrana tokom video-poziva. Sada je to iskustvo poboljšano dodavanjem podrške za deljenje zvuka uz ekran. Ovo omogućava korisnicima da zajedno gledaju video-zapise sa svojim kontaktima tokom WhatsApp poziva.

Povećano ograničenje učesnika

Drugo značajno ažuriranje je povećanje maksimalnog broja učesnika u video-pozivima na 32 osobe na svim uređajima. Pre ovog ažuriranja, WhatsApp je dozvoljavao do 32 učesnika na mobilnim uređajima, dok su korisnici na Windowsu i macOS-u mogli dodati do 16 i osam učesnika, respektivno.

Poređenje sa konkurencijom

Ova proširena podrška za video pozive usklađena je sa Appleovim FaceTimeom, koji takođe omogućava do 32 učesnika u video-pozivima. Međutim, ne treba zavoraviti Google Meet i Zoom omogućavaju do 100 učesnika čak i to na osnovnom nivou.

Unsplash
 

Dodatno osvetljenje za govornika

Najnovija ažuriranja na WhatsAppu uključujudodatno osvetljenje za govornika, koji automatski ističe učesnika koji trenutno govori, čineći ga vidljivijim na ekranu.

Poboljšani pozivi s MLow kodekom

WhatsAppova matična kompanija Meta uvela je Meta Low Bitrate (MLow) kodek na WhatsApp kako bi poboljšala pouzdanost poziva čak i pri lošoj mrežnoj povezanosti ili ako neko ima starije uređaje. Ovaj kodek nudi dvostruko bolji kvalitet zvuka od prethodnog Opus kodeka, uz 10% nižu složenost.

Dostupnost i buduća ažuriranja

MLow je već dostupan na Instagram i Messenger pozivima, a sada je uveden i na WhatsAppu. U narednih nekoliko sedmica, WhatsApp će objaviti sva najnovija ažuriranja vezana za pozive svim korisnicima koji ispunjavaju uslove, piše Tech Crunch.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike