YouTube pravi korak napred: Igrajte video igre na omiljenoj platformi

09.09.2023

16:16

0

Autor: K. B.

U junu je kružila informacija da YouTube unutar kompanije testira novi proizvod s ciljem da uvede mogućnost online igranja na svojoj platformi, a sada je to potvrđeno

YouTube pravi korak napred: Igrajte video igre na omiljenoj platformi
Copyright Profimedia

Zaposleni u Googleu su putem emaila pozvani da se priključe fazi testiranja YouTube ponude, poznate kao Playables. Google je sada i zvanično objavio da YouTube testira video igre koje će biti dostupne za igranje na platformi.

Prema informacijama objavljenim na Google blogu, YouTube eksperimentiše s video igrama kao svojom najnovijom eksperimentalnom ponudom. Na platformi će biti dodat novi segment nazvan "Playables" koji će sadržati igre koje će biti igrive i na desktop računarima i na mobilnim uređajima. U početku će dostupnost gejminga biti ograničena na mali broj YouTube korisnika. Jedna od prvih igara je Stack Bounce, 3D igra odbijanja loptice koja zahteva precizne klikove kako bi se loptica provukla kroz prstenove. Treba napomenuti da Stack Bounce već postoji kao mini igra na Google-ovoj usluzi GameSnacks.

Profimedia
 

Google obaveštava korisnike da će moći da provere da li imaju pristup novom segmentu igara Playables tako što će ga potražiti pored svojih uobičajenih video sadržaja na YouTube feed-u. Ovo uvođenje video igara na YouTube je nastavak širenja platforme kako bi obuhvatila različite oblike zabave, uključujući kratke video snimke, dugometražne filmove, muziku, televizijske usluge, podcaste i mnoge druge.

Nedavno je YouTube testirao i funkciju tabova u feed-u Pretplate i pretraživanje pesama na osnovu pevanja ili pevušenja. Najnoviji izveštaj sugeriše da YouTube radi na novom načinu pretraživanja pesama putem pevanja ili pevušenja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike