Milioni besplatnih televizora na vidiku: Ovo su uslovi koje treba ispuniti

23.07.2023

15:50

1

Autor: K. B.

Plan američke kompanije za sledeću godinu je da pokloni milione besplatnih televizora

Milioni besplatnih televizora na vidiku: Ovo su uslovi koje treba ispuniti
Ilustracija - Copyright Profimedia

Često čujemo izreku da nema besplatnog ručka i da, iako neke stvari možemo koristiti bez direktnog finansijskog izdataka, zapravo ih plaćamo na drugi način. Savršen primer za to su današnje društvene mreže i komunikacione platforme. Iako ne plaćamo novcem za korišćenje ovih usluga, cenu ipak plaćamo svojim podacima i privatnošću.

Na sličan način, svojom pažnjom i podacima umesto novca, zainteresovani će platiti i televiziju američkog startapa Teli, čija bi cena, ukoliko bi se prodala na tržištu, bila oko 1.000 dolara. U pitanju je neobičan model koji dolazi sa - dva ekrana. Dijagonala klasičnog ekrana je 55 inča, sa 4K rezolucijom, a ispod njega se nalazi još jedan dodatni ekran mnogo manjih dimenzija, koji ne prikazuje TV programe, već prvenstveno – reklame. Pored reklama, prikazivaće i informacije kao što su temperatura vazduha, akcije, sportski rezultati, vesti i slično.

Pixabay
 

Korisnici će svoj besplatni TV plaćati upravo gledanjem ovakvih reklama i vesti, dok će Telli, umesto kupovine televizora, dobijati novac od brendova koji će plaćati reklame koje će se prikazivati na donjem ekranu. Ako se pitate zašto korisnici ne ignorišu te oglase, ne isključe drugi ekran ili ga prekriju kako im ne bi smetao dok gledaju televiziju, odgovor je da su po ugovoru obavezni da stalno dele podatke o svojim aktivnostima gledanja sa Telli-jem.

Prema informacijama o uslovima korišćenja na Telli-ovom sajtu (koji je u međuvremenu uklonjen), ako otkažu taj ugovor i ne vrate televizor, biće im naplaćeno 500 dolara. Američki startap je još u maju najavio da će početi da deli besplatne televizore, a samo u prvoj nedelji više od 250.000 ljudi se registrovalo za besplatan TV. Prve isporuke su počele prošle nedelje, kompanija sada kaže da namerava da isporuči više od 500.000 besplatnih televizora do kraja godine i još milione u narednim godinama. Kako je objavljeno na Insajderu, osnivač ove kompanije Ilja Požin ranije je pokrenuo besplatni striming servis Pluto TV koji se finansira iz reklama, a poznat je i po svojoj ranijoj izjavi da televizori, koji su centar dnevne sobe, treba da prikazuju mnogo više od samo TV sadržaja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike