Mobilne aplikacije u službi savremenog čoveka

11.03.2022

16:00

0

Autor: 24sedam

Na vrhu najkorisnijih aplikacija nalaze se aplikacije iz domena sporta i fitnesa, zatim zdravlja, ishrane, treniranja i edukacije

Mobilne aplikacije u službi savremenog čoveka
iphone-gf3896c033_1280 - Copyright Pixabay

Mobilne aplikacije pokrivaju praktično sve usluge, imaju digitalnu funkciju – od naručivanja hrane, plaćanja računa do različitih sportskih, zabavnih ili biznis aktivnosti. Pritom, aplikacije su vrlo jednostavne za korišćenje. Preko njih se vrlo brzo dolazi do željenog proizvoda ili usluge.

Procena je da se svetu danas tri milijarde ljudi koristi pametne telefone. Vreme koje provedu na tim uređajima upravo se odnosi na mobilne aplikacije.

Pixabay
 

Činjenica je da aplikacije u velikoj meri olakšavaju životne ili radne aktivnosti, a njihova popularnost zavisi od nekoliko faktora. Tu je i način preuzimanja, odnosno njihova dostupnost na platformama, kao i jednostavnost u primeni, ali i bezbednost prilikom korišćenja.

Istraživanja pokazuju da su godinama na vrhu najpopularnijih aplikacija one koje se odnose na  društvene mreža, kao što su TikTok, Instagram, Facebook, WhatsApp, Telegram, Snapchat itd.

Takođe, na vrhu najkorisnijih aplikacija nalaze se i mobilne aplikacije iz domena sporta i fitnesa, zatim zdravlja, ishrane, treniranja i edukacije. Među najpopularnijim mobilnim aplikacijama nalaze se i one za muziku i video, putovanja, vremensku prognozu, pisanje i editovanje fotografija.

Pixabay
 

Sve ove pogodnosti koje pružaju aplikacije, teraju nas na istraživanje novih koje će nam otvoriti nove mogućnosti.

Jedna od interesantnih aplikacija a odnosi se na naše prostore, jeste apliklacija koja omogućava plaćanje goriva bez ulaska u objekat pumpe. Njeno ime je Drive Go i omogućava plaćanje preko QR coda. Aplikacija je dostupna, jednostavna za instaliranje, a vozač kada je instalira posle sipanja goriva dovoljno je da skenira QR cod bez izlaska iz vozila. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike