Forbs preporučuje zemlje koje treba posetiti: Među njima su Srbija i Crna Gora

26.11.2020

15:00 >> 15:15

0

Magazin sugeriše da u ove zemlje treba otputovati odmah nakon prestanka epidemije

Forbs preporučuje zemlje koje treba posetiti: Među njima su Srbija i Crna Gora
Copyright Kalemegdan Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali obećanje da će vakcina uskoro biti u upotrebi podiglo je raspoloženje ljudi koji vole da putuju. Magazin “Forbs” upravo njima preporučuje pet destinacija sa prelepom prirodom i fascinantnom istorijom.

Uprkos statusu jedne od najmanje posećenih zemalja u celoj Evropi, Moldavija je posebno šarmantna država, prepuna istorijskih crkava i potcenjene vinske industrije. Posetioci glavnog grada Kišinjeva trebalo bi da pođu u dugu šetnju parkom Valea Morilor i posete Nacionalni etnološki muzej. Posebno je zanimljivo posetiti predgrađe Krikova koje je poznato po vinskim podrumima.

Pixabay

Između Estonije i Litvanije, nalazi se Letonija koja je postala nezavisna 1991. godine. Glavni grad obiluje kitnjastim i raskošnim građevina. Stari deo grada se nalazi na listi Uneskove svetske baštine. Lepo je posetiti i nacionalni park Sliter ili uživatu u opuštajućem odmoru na moru.

Pixabay

Iako su Češka i njen Prag odavno popularne turističke destinacije, Slovačka još uvek kaska, iako raspolaže netaknutom prirodom i nacionalnim parkom Tatre. Pored toga, širom zemlje se mogu videti predivne crkve i dvorci. Posebno su interesantni dvorac Spiš i Crvka Svete Elizabete u Košicama.

Pixabay

Iako je mala, Crna Gora je idealna destinacija za putnike koji traže skrivene dragulje na prostoru Balkana. Neizostavna je poseta Boki kotorskoj, mestu koje nudi niz istorijskih građevina uokvirenih surovim vrhovima. “Forbs” preporučuje i posetu Durmitoru.

Pixabay

Srbija je zemlja koja je bogata prirodnim toplim izvorima, a posebno se ističu Vrnjačka i Ribarska Banja, piše “Forbs”. Pored toga, tu su i gradovi bogate istorije, kao što su Niš u kome je rođen car Konstantin, i Novi Sad, koji je zbog svog kulturnog značaja dobio nadimak Atina Srbije. Obavezna je i poseta Beogradu, jednom od najstarijih gradova u Evropi, u kome ćete moći da vidite istorijska zdanja i uživate u bogatoj kuhinji.

Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Pročitajte i ovo:

Halerbos – čudesna šuma prekrivena plavim tepihom

Otvoren najdublji bazen na svetu namenjen roniocima

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike