Noćenje u rizortu na Maldivima košta 80.000 dolara

15.01.2021

15:00 >> 23:53

0

Luksuz nije luksuz ako ne košta papreno

Noćenje u rizortu na Maldivima košta 80.000 dolara
Copyright Pixabay

Jedna od najpopularnijih destinacija u svetu su Maldivi. Ovu turističku atrakciju čini 1.200 ostrva i odmarališta a svaka želja zahtevnih klijenata će biti ispunjena. U jednom od ostrva odmarališta, „Valdorf Astorija Itafuši“, noćenje košta 80.000 dolara.

„Valdorf Astorija Itafuši“ se prostire na 32.000 metara kvadratnih i kao takvo je najveće odmaralište, privatno ostrvo na Maldivima. Namenjeno je za smeštaj 24 gosta u tri objekta. To su vile sa bazenima koje imaju direktan pristup plaži. Tu je i lični tim ljudi koji opslužuje svakog gosta.

Pixabay

Gosti do ostrva stižu preko aerodroma u glavnom gradu Male a onda im je na raspolaganju jedna od šest jahti koja će ih dovesti do rizorta. Vožnja traje oko 40 minuta. Turistima je na raspolaganju i hidroavion a let do ostrva traje 15 minuta.

Kulinarski tim je na raspolaganju da ispuni sve gastronomske želje a gosti mogu uživati u vodenim sportovima, ronjenju i vožnji jahtom. Tretmani u velnes centru su prilagođeni potrebama posetilaca, tu je i prostor za meditaciju i jogu, kao i poseban bazen za decu i prostor za igru.

Maldivi su od 15. jula prošle godine ponovo otvoreni za turiste iz celog svijeta. Većina njih ne mora ići u karantin po dolasku, ali moraju imati negativan PCR test na koronavirusa urađen najkasnije 96 sati pre polaska. Na njemu moraju biti jasno navedeni naziv i adresa laboratorija, kao i datum uzimanja uzorka.

Epidemija je teško pogodila ovu zemlju koju je u 2019.godini posetili 1,7 miliona turista. Ministar turizma Ali Vahid je uticaj pandemije opisao kao „razorniji od cunamija iz 2004. i recesije iz 2008.godine”, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike