Kineski Titanik: Investitor uložio šest godina i više od 150 miliona dolara u izgradnju replike čuvenog broda

14.05.2021

12:30 >> 15:10

0

Noćenje košta oko 150 dolara i pruža osećaj krstarenja na brodu sa pet zvezdica

Kineski Titanik: Investitor uložio šest godina i više od 150 miliona dolara u izgradnju replike čuvenog broda
Copyright Profimedia

Kineski investitor Su Šaojun uložio je šest godina i više od 150 miliona dolara kako bi izgradio kopiju broda Titanik, dugu 260 metara.

Posle više od 100 godina od nesrećne sudbine broda, koji je u to vreme važio za najveći i najluksuzniji, u kineskom turističkom parku u kineskoj pokrajini Sečuan pojaviće se savršena replika broda u kojoj će posetioci moći da prespavaju.

Film „Titanik“ iz 1997. godine, sa Kejt Vinslet i Leonardom di Kaprijom, je jedan od najpopularnijih u Kini i bio je inspiracija investitoru za ovaj poduhvat.

Profimedia

Sve na kopiji broda odgovara originalu: od trpezarije do luksuznih kabina. Pa čak su i ručke na vratima napravljene prema onima koje su bile na pravom Titaniku.

Izrađena je i kopija luke Sautempton u kojoj se filmski junak Džek ukrcava na brod nakon što je osvojio kartu na opkladi, iako je zabavni park u kojem je smešten brod udaljen hiljadama kilometara od mora:

-Cena noćenja je oko 150 dolara i trebalo bi da posetiocima pruži doživljaj krstarenja na brodu s pet zvezdica, kaže investitor Su koji se nada da će godišnje brod posetiti pet miliona turista.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike