Gradovi savršeni za opuštena letnja putovanja: Uključujući jedan iz komšiluka (VIDEO)

09.05.2024

19:08

0

Autor: K. B.

U potrazi za mirnijim evropskim destinacijama za letnji odmor, internet stranica Metro sastavila je listu koja bi vam mogla pomoći

Gradovi savršeni za opuštena letnja putovanja: Uključujući jedan iz komšiluka (VIDEO)
Kotor - Copyright Pixabay

Na osnovu analize Metro stranice, koja uzima u obzir faktore poput sigurnosti, broja atrakcija i bogatstva sadržaja, sastavljena je lista deset manje poznatih, ali značajnih evropskih dragulja.

Na vrhu liste nalazi se Valeta iz Malte, glavni grad ove ostrvske države. Sa bogatom istorijom koja seže hiljadama godina unazad, grad ima izuzetnu arhitekturu sa uticajima rimske, mletačke, arapske i mnogih drugih kultura. Valeta je poznata po svojoj impresivnoj arhitekturi, uključujući katedralu Svetog Jovana i veličanstvenu Veliku luku, a takođe je i važna turistička destinacija.

 

 

Na drugom mestu je Kotor iz Crne Gore, grad smešten u srcu istoimenog zaliva. Kotor je jedan od najposećenijih gradova u Crnoj Gori i upisan je na listu Uneskove baštine. Sa srednjovekovnim izgledom, uskim ulicama i brojnim crkvama, Kotor je omiljena destinacija ljubitelja istorije.

 

 

Na trećem mestu nalazi se Matera iz Italije. Ovaj grad smešten u regiji Basilicata poznat je po svojoj slikovitosti, arhitekturi i bogatoj istoriji. Matera je takođe poznata kao lokacija snimanja brojnih filmova, uključujući neke od poznatih ostvarenja poput Džejms Bonda i „Stradanja Isusa“.

 

 

Ostali gradovi na listi uključuju Sintru u Portugalu, Valensiju u Španiji, Lozanu u Švajcarskoj, Koimbru u Portugalu, Salcburg u Austriji, Plovdiv u Bugarskoj i Hajdelberg u Nemačkoj. Ovi gradovi nude bogatu kulturnu baštinu, impresivnu arhitekturu i nezaboravne pejzaže, čineći ih idealnim destinacijama za opušteno letovanje u Evropi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike