XBOX serije X i S - sledeća generacija

16.09.2020

13:51 >> 21:51

0

Autor: 24sedam

Konzole koje mnogo obećavaju

XBOX serije X i S - sledeća generacija
Copyright xbox.com

Microsoft je najavio dve nove konzole Xbox serije X i Xbox serije S. Pre svega, gejmeri mogu očekivati da igre izgledaju bolje nego na prethodnoj generaciji Xbox One. Ovo će se postići zahvaljujući moćnijem grafičkom hardveru i ugrađenoj podršci za realističniju tehnologiju osvetljenja. Igre bi takođe trebalo da se učitavaju brže, јer obe konzole sada poseduju brzu SSD мemoriju, što je veliko poboljšanje u odnosu na  Xbox One.

xbox.com

Razlike između Xbox Serije S i Serije X značajnije su i verovatno će imati veliki uticaj na izgled igara. Iako Microsoft kaže da Serija X ciljane igre pokreće pri 60 fps u punoj 4K rezoluciji. Serije S će umesto toga ciljati na nižu rezoluciju od 1440p pri 60 fps. To je velika razlika u snazi, slična onoj koju smo videli između Xbox One i Xbox One X, ali ovaj put će dve konzole biti dostupne prvog dana, umjesto da se plasiraju u razmaku od godinu dana. Cena serije Xbox X biće 499 dolara, dok će Xbox S biti 200 dolara manje i koštaće 299 dolara. Obe imaju 8-jezgrene procesore, iako X ima nešto veću maksimalnu brzinu takta od 3,8 GHz, umesto 3,6 GHz na seriji S.

Obe podržavaju proširenje memorije do 1 TB putem kartice za proširenje, obe izlaze putem HDMI 2.1 i obe su kompatibilne s “hiljadama” Xbox One, Xbox 360  igara. Podržavaju Dolby-jevu vrhunsku audio tehnologiju Atmos i podržavaće Dolby Vision HDR standard. Kompatibilne su sa svim službeno licenciranim Xbox One dodacima poput kontrolera i slušalica – iako neće podržati Kinect kameru. Razlike ipak postoje. Serija X ima 4K Ultra HD Blu-ray pogon, dok je serija S  samo digitalna, pa ćete svoje igre morati preuzimati, umesto da ih kupujete na disku. Fizički, serija S je mnogo manja od serije X.

U međuvremenu Sony radi ono što uvek radi, izrađuje novu konzolu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: theverge.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike