U dvorcu u Suhopolju posetioci će moći da postanu plemići

16.09.2020

08:42 >> 23:07

0

Autor: 24sedam

Zahvaljujući virtuelnoj stvarnosti turisti će dobiti priliku da se nađu u ulozi grofa ili grofice

U dvorcu u Suhopolju posetioci će moći da postanu plemići
Copyright Profimedia/Riccardo Milani / Hans lucas

Multimedijalnim opremanjem Dvorca Janković u Suhopolju u Hrvatskoj stvoriće se atraktivan Centar za posetioce u kojem će kroz interakciju s postavkom dobiti doživljaj prošlih vremena i života grofovske porodica. Ključna reč je moderna tehnologija ili virtuelna stvarnost.

Virovitičko-podravska županija potpisala je ugovor o nabavci multimedijalne opreme za Centar za posetioce Dvorac Janković u vrednosti 277.750 kuna, sa osječkom firmom Kuleks.

U suhopoljskom dvorcu posetioci će moći da se “pretvore” u grofa ili groficu i u virtuelnoj stvarnosti zaplešu s plemićkom porodicom Janković.

Profimedia

Nabavkom multimedijalne opreme posetiocima će se pružiti mogućnost stavljanja u ulogu grofa ili grofice pomoću aplikacije „Ja sam Grof/Grofica“, a sve kroz interaktivno upravljanje vlastitom fotografijom. Svakome ko to želi biće omogućeno da se presvuče u autentičnu odeću, promeni izgled lica u lice grofa ili grofice, a u virtuelnoj stvarnosti postoji i mogućnost zajedničkog plesa s plemićkom porodicom Janković (video igra).

Multimedijalna oprema nabavlja se u sklopu projekta “Čudesan svijet grofa Jankovića” koji je dobio sredstva na osnovu javnog poziva Ministarstva turizma. Projekt je vredan 885.960,94 kune, a sufinansiranje Ministarstva turizma iznosilo je 480.000 kuna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: hrturizam.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike