Ovo je "srpski čarobni prsten": Krstarenje kanjonom Drine, a Safari avantura vojnim kamionom po Tari za one koji vole adrenalin (FOTO)

10.04.2023

13:05

0

Privatni smeštaj na destinaciji Tara-Drina-Bajina Bašta je u velikoj meri već popunjen za vaskršnje praznike pa je neophodno što pre izvršiti rezervaciju ukoliko želite da dane najvećeg hrišćanskog praznika provedete u srcu Podrinja

Ovo je "srpski čarobni prsten": Krstarenje kanjonom Drine, a Safari avantura vojnim kamionom po Tari za one koji vole adrenalin (FOTO)
Krstarenje - Copyright RINA

Veličanstvena i jedna od najlepših reka u Evropi, Tara, samo je još jedan primer kako priroda zaista pravi neverovatna čuda i nestvarnu lepotu. Kanjon Drine jedan je od najlepših na Balkanu, a vožnja brodom na toj destinaciji naziva se još i Čarobnim turističkim prstenom.

Tokom Vaskršnjih praznika biće organizovano krstarenje po najlepšim delovima ovog kanjona.

- Jedan od najatraktivnijih programa Čarobni turistički prsten zakazan je za 15. april. Tura je duga 130 kilometara i obuhvata objedinjenu plovidbu brodom kanjonom Drine, od Perućca do Višegrada, vožnja Šarganskom osmicom i poseta Višegradu, Andrićgradu, Mokroj Gori, Drvengradu i manastiru Dobrun i sigurno je jedinstven turistički sadržaj u Srbiji. Cena programa iznosi 4.800 din po osobi - rekao je Siniša Spasojević iz TO Tara Drina.

RINA
 

Takođe, vrlo privlačan program koji će biti realizovan istog dana je Tara Safari gde su polazne tačke hotel „Omorika“ i hotel „Cepter“, a potom sledi obilazak Drvengrada i nakon toga ukrcavanje na vojne kamione i polazak na Safari.

RINA
 

- Foto pauza na vidikovcu Zmajevac sa koga se pruža nestvaran pogled na jezero Zaovine, a potom obilazak najatraktivnijeg vidikovca Banjske stene i vidikovca Osluša. Raspon cena je od 4.450 do 5.250 dinara i zavisi od broja prijavljenih - dodao je Spasojević.

Tara klasik program koji obuhvata obilazak jezera Zaovine, Mitrovac, foto pauzu na novom vidikovcu Zelenika, sa koga se pruža jedinstven pogled na jezero Perućac i reku Drinu zatim obilazak reke Vrelo - poznatije kao reka „Godina“ zakazan je za 14. april.

RINA
 

U sklopu programa uključen je i obilazak kućice na steni, najpoznatijeg simbola Bajine Bašte, poseta destileriji sa degustacijom rakija iz ovog kraja, kao i obilazak srednjovekovnog manastira Rača, centra čuvene prepisivačke škole i najvažnijeg kulturno-istorijskog spomenika u prestonici ćirilice. Cena ovog programa zavisi od broja prijavljenih i varira od 2.600 do 3.400 dinara.

Standardno krstarenje brodom od Perućca do Višegrada, na plovidbi dugačkoj 52 km zakazano je za 16. april po ceni od 3.000 din po osobi.

- Privatni smeštaj na destinaciji Tara Drina Bajina Bašta je u velikoj meri već popunjen za vaskršnje praznike pa je neophodno što pre izvršiti rezervaciju ukoliko želite da dane najvećeg hrišćanskog praznika provedete u srcu Podrinja. Cena varira od 45 evra koliko iznosi dnevni najam apartmana do 100 - 120 evra za najam luksuznijeg smeštaja - zaključuje Spasojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike