Martovski sneg se ne šali, obeleli planinski vrhovi na zapadu Srbije: Putari u pripravnosti, vozačima se savetuje veliki oprez (FOTO)

11.03.2023

20:57

0

Tokom poslepodnevnih sati kiša je u višim područjima Zapadne Srbije prešla u susnežicu i sneg

Martovski sneg se ne šali, obeleli planinski vrhovi na zapadu Srbije: Putari u pripravnosti, vozačima se savetuje veliki oprez (FOTO)
Sneg pada na planinama - Copyright Foto: RINA

Tokom poslepodnevnih sati kiša je u višim područjima Zapadne Srbije prešla u susnežicu i sneg, a pod belim pokrivačem ponovo su se našli vrhovi Zlatibora, Zlatara, Tare, Golije i Suvobora.

- Nove snežne padavine nisu jakog intenziteta, ali bez obzira na to dežurne ekipe su u pripravnosti. Svi putni pravci su prohodni, nema dužih zadržavanja, ali vozačima se svakako savetuje da imaju potrebnu zimsku opremu kao i da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, kaže za RINU Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Foto: RINA
 

Sneg u martu nije iznenadio meštane udaljenih golijskih sela, a kako kažu zime su nekada kod njih trajale od Mitrovdana do Đurđevdana.

- Mart je uvek bio dosta varljiv i ćudljiv mesec. Znao je sneg da padne i preko metar i zaveje sela. Sada se sve promenilo i zime su mnogo blaže, ali mi po dobrom starom običaju pripremimo osnovne namirnice da imamo sve do maja. Nikad se ne zna šta nosi svaki sledeći dan i da li ćemo moći ovim našim putevima da stignemo do prodavnice, kažu meštani sela Gleđica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike