Atrakcija za turiste: Vožnja kočijama ili biciklom po zaleđenom jezeru

14.03.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Jezero Cildir, površine od 123 kvadratna kilometra, prekriveno je debelim ledom jer temperatura na tom području noću pada i do 20 stepeni ispod nule

Atrakcija za turiste: Vožnja kočijama ili biciklom po zaleđenom jezeru
profimedia-0663926560 - Copyright Profimedia

Smešteno između istočnih provincija Kars i Ardahan, tursko jezero Cildir pruža turistima bajkovit doživljaj u srcu planinskog venca Kavkaz.

Zaleđeno jezero divna je prilika koju turisti koriste za uživanje u vožnji kočijama i razgledanju fascinantnog zimskog pejzaža. Lokalno stanovništvo pronašlo je priliku da posetiocima predstavi kulturu ovog lokaliteta i običaje koji se gaje na zaleđenom jezeru.

 - “Na jezeru održavamo našu kulturu, naše tradicije koje smo nasledili iz prošlosti. Pokazujemo ih posetiocima, objašnjavamo i predstavljamo turistima način života koji ovde imamo” rekao je Orhan Goler, seoski kočijaš, prenosi svetskiputnik.rs.

Profimedia
 

Drugo jezero po veličini u turskoj Anadoliji zauzima više od 123 kvadratnih kilometara. Oni koji posećuju srce Kavkaza mogu uživati u mnoštvu tradicionalnih aktivnosti koje organizuju stanovnici lokalne zajednice, a neke od njih su jahanje, bacanje koplja, pa čak i turski halai ples. Ali ne zaboravite, najpopularnija atrakcija je ipak vožnja kočijom.

Profimedia
 

Ovo neobično jezero, površine od 123 kvadratna kilometra, prekriveno je debelim ledom jer temperatura vazduha na tom području tokom noći pada i do 20 stepeni ispod nule.

Inače, posetioci koriste zimsku idilu ne samo da bi uživali u fascinantnim krajolicima ovog područja nego i da bi pecali ribu u jezeru u eskimskom stilu. Dok se drugi odlučuju na šetnju zaleđenim jezerom neki od turista sa sobom donose šatore koje postavljaju na zaleđeno jezero i tu se odmaraju.

 

 

Na ovom jezeru moguće je uživati i u vožnji bicikla, na kojima se nalaze posebne gume, prilagođene ledu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike