Turistička atrakcija: Legendarni ruski biznismen sagradio zamak usred jezera!

14.02.2022

19:55

0

Autor: 24sedam

Prelepo zdanje je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija i omiljena za korisnike Instagrama

Turistička atrakcija: Legendarni ruski biznismen sagradio zamak usred jezera!
zamak2 - Copyright Printscreen/YouTube

Kada govorimo o kućama iz snova u sadašnjim vremenima, obično mislimo na spektakularan penthaus u solitru ili prostranu kuću na periferiji grada, možda vilu ili imanje na plaži. Ne bi bilo pogrešno pretpostaviti da skoro niko ne kaže - zamak.

Printscreen/YouTube
 

Legendarni ruski biznismen Tembulat Erkenov nije samo razmišljao van okvira, već je i uspešno realizovao svoju viziju masivnog zamka u centru veštačkog jezera. Zajedno sa ribama, pticama i prelepom florom, Chateau Erken, koji se nalazi u Kabardino-Balkarskoj autonomnoj republici Ruske Federacije, razbija svaku barijeru modernog doba u obliku, veličini i razmeri, i izgleda kao izuzetno dobro očuvan srednjovekovni zamak. Iako deluje da potiče iz srednjeg veka, zamak koji će vas na prvi pogled očarati star je samo deset godina. Chateau Erken je u velikoj meri inspirisan evropskim dvorovima koje je njegov tvorac posetio tokom svojih mnogih putovanja po Evropi, piše luxlufe.rs.

Printscreen/YouTube
 

Za razliku od kraljevskih zamkova koji su se gradili decenijama i vekovima, petospratni Chateau Erken je 2010. godine izgrađen za samo dve godine. Dobra stvar je što porodica deli ovo arhitektonsko čudo sa svetom, a ispostavilo se da je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u ovom delu naše planete. Ako planirate da posetite Rusiju, predlažemo vam da se uputite u šarmantni Chateau Erken, koji se nalazi u blizini sela Černaja Rečka. Turisti mogu platiti obilazak kako bi istražili predivnu palatu.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike