Romantično putovanje u grad ljubavi, Pariz za dan zaljubljenih!

11.02.2022

13:20

0

Vino, čokolada, cveće, parfemi, francuska kuhinja, ulični svirači i francuski poljubac, dovoljno da posetite Grad svetlosti

Romantično putovanje u grad ljubavi, Pariz za dan zaljubljenih!
eiffel-tower-g891d4b57c_1920 - Copyright Pixabay

Pariz je grad koji turistima ima toliko toga da ponudi, zbog čega je jedan od najposećenijih gradova na svetu. To je grad u kome ćete uživati u živopisnoj arhitekturi, kuhinji svetskog glasa, plovidbi Senom ili šetnji duž njenih obala, kroz izuvijane kaldrmisane uličice, hodnike muzeja i galerija koji su ispunjeni vrhunskim dostignućima umetnosti.

Pixabay
 

Sve ovo i još mnogo toga začinjeno je sveprisutnom romantikom kojom grad ljubavi odiše na svakom koraku. To ga čini savršenim ambijentom u kome zaljubljeni parovi mogu uživati u međusobnom društvu i emocijama. I dok je nekima dovoljno romantično to što se nalaze u Parizu, mnogi će poželeti da atmosferu posebno začine posetom određenim mestima i uživanjem u pojedinim aktivnostima. Iako Parižani, i Francuzi generalno, ne pridaju veliki značaj Danu zaljubljenih, znaju to da iskoriste u turističke svrhe i da naplate svoju „romantičnu reputaciju“. Sledi nekoliko ideja i predloga propraćenih korisnim savetima o tome kako provesti vreme u Pariz za Dan zaljubljenih.

Pixabay
 

Upoznajte se sa znamenitostima Pariza

Pogotovo ako ste prvi put u poseti francuskoj prestonici. Bez obzira na vreme i povod posete, neke stvari su nezaobilazne. To naročito važi ako dolazite u grad koji je dom Ajfelovoj kuli, Luvru, Notr Damu itd. Programi putovanja turističkih agencija predviđaju panoramski obilazak grada i njegovih najvrednijih lokaliteta, što će vam sigurno dodatno probuditi želju da nešto od toga posetite i sami, ili u pratnji turističkog vodiča.

Pixabay
 

Osetite duh starog Pariza – posetite Monmartr

Iako je Pariz grad u kome svaki kraj u izvesnoj meri odiše romantikom, neophodno je izdvojiti Monmartr – najšarmantniji deo Pariza koji zrači kako romantikom, tako i onim starogradskim duhom. Njegove krivudave, popločane ulice, starinske kućice i živopisni trgovi najvernije oslikavaju i čuvaju nekadašnji izgled i atmosferu Pariza. Ovde su se s kraja XIX i početka XX veka okupljali, živeli i stvarali brojni umetnici, među kojima i Salvador Dali, Klod Mone, Pablo Pikaso, Van Gog i mnogi drugi. Bio je to svojevrstan centar umetničkog života, boemska četvr koja je to donekle i danas.

Pixabay
 

Kabare, opera, balet i koncerti klasične muzike

Jedan od načina da provedete romantično veče jeste da uživate u operi, baletu ili koncertima klasične muzike koji se održavaju uoči Dana zaljubljenih. Ukoliko vas to zanima, preporučljivo je da na vreme rezervišete svoje ulaznice, iz razloga što vlada veliko interesovanje za ove događaje. Ono što ih čini dodatno posebnim jesu mesta u kojima se ovi koncerti i predstave održavaju. Naime, u Parizu ćete kao retko gde u svetu biti u prilici da se prepustite tonovima Šopena, Vivaldija, Betovena... unutar božanstvenih enterijera crkava i katedrala, uključujući i Notr Dam.

Pixabay
 

Romantične lokacije za romantičan momenat

Osim „must see“ znamenitostima, Pariz je krcat i onim mestima za koja se može reći da su stecište brojnih posetilaca koji su baš tu zabeležili svoj romantični momenat. Ove simpatične lokacije će začiniti vaše putovanje, pretvarajući običan zagrljaj ili poljubac u romantičnu anegdoticu koje ćete se kasnije rado sećati. Ovo su samo neke od najpopularnijih lokacija među turistima i zaljubljenim parovima. Već smo pomenuli šetnju neodoljivo šarmantnim i romantičnim Monmartrom. Dok ste tamo, potražite zid „Volim te“ na kome su ove najlepše reči ispisane na više od 300 različitih jezika. Šetajte gradom ljubavi, neka noge same biraju ulice kroz koje će vas voditi.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike