Stavljate dezodorans odmah nakon tuširanja? Stručnjaci kažu da je to potpuno pogrešno

29.10.2021

14:20

0

Doktorka Daun Harper je otkrila da nema potrebe za njegovim svakodnevnim korišćenjem

Stavljate dezodorans odmah nakon tuširanja? Stručnjaci kažu da je to potpuno pogrešno
profimedia-0339891459 - Copyright Profimedia

Verovatno nikada niste mnogo razmišljali o načinu na koji koristite dezodorans - istuširate se, nanesete ga u spreju ili rol-onu i to je sve. Međutim, postoje mnoge greške u vezi s korišćenjem ovog proizvoda za ličnu higijenu i čine više štete nego koristi.


Stručnjaci kažu da je najčešća i najveća greška stavljanje prevelike količine dezodoransa. Nema potrebe da potrošite pola bočice u nekoliko korišćenja jer velika količina ne znači i dugotrajniju zaštitu i miris. 

Doktorka Daun Harper otkrila je za "The Sun" da je idealno staviti po dva pritiska spreja ispod svakog pazuha. Osim toga, rekla je nešto što mnoge iznenađuje:

- Ne trebate koristiti dezodorans svakodnevno, možete ga koristoti na svakih par dana.

Osim toga, ne bi trebalo, kaže, dezodorans stavljati ujutro. Zapravo, bolje je nanositi ga uveče, pre spavanja. Tako će koža upiti miris i područje ispod pazuha biće suvo, a ujutro neće biti potrebe za tuširanjem.

Pixabay
 

 

Napominje još i da nikada ne nanosite dezodorans odmah nakon izlaska iz tuš-kabine već da osušite kožu peškirom i potom pustite da se još osuši prirodno. Dezodorans će bolje delovati ako koža nije vlažna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike